L'hora dels mil·lennials

Dir 'sí' a tots els projectes

Òscar Pichel membre del jurat de Carnet Jove d’Ull Nu

Òscar Pichel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per Òscar Pichel, estudiant del grau de Comunicació Audiovisual i membre del jurat del Carnet Jove del Festival Ull Nu, els propers anys seran clau per “provar coses noves i veure on encaixo millor”. L’andorrà de 22 anys va acabar batxillerat sense tenir clar a què es voldria dedicar. “Hi havia moltes carreres que m’interessaven, com periodisme, publicitat o comunicació audiovisual”, explica, concretant que finalment com que va tenir una nota prou alta va decantar-se per la seva primera opció: comunicació audiovisual. Pichel se sent atret per tot el que està relacionat amb la creativitat i l’audiovisual, però els seus interessos són força amplis i diversos. De fet, acaba de finalitzar les pràctiques en una ràdio catalana i un cop acabi la carrera, de la qual ja només li resta per fer el treball final de grau, li agradaria fer un màster relacionat amb la ràdio, el cinema o la gestió cultural i de projectes.

Durant el seu temps lliure gaudeix editant vídeos. “Sempre ho gravo tot i faig reculls”, considerant-ho una manera d’expressar les seves reflexions i guardar els records en forma de vídeo. A més, està fent d’extra en alguns rodatges del treball final de grau de companys de carrera i està participant en l’equip tècnic de dos d’aquests. Pichel es mostra interessat a implicar-se en petits projectes per “provar com més coses i més diferents, millor”. Tanmateix, li agradaria sortir a l’àmbit internacional per veure com es treballa fora d’Espanya, “ja que aquí és molt precari, sobretot pel que fa al cinema”. El jove opina que “a la ràdio i la televisió encara es cobra prou bé i amb esforç s’hi pot entrar, però al cinema depens dels contactes, s’ha de ser molt actiu, tenir molta sort i ser al moment que toca quan toca”.

L’andorrà se sent il·lusionat per formar part del jurat jove de l’Ull Nu perquè “fa des de la primera edició que el segueixo i miro els curts de cada any”. Entre les seves preferències cinèfiles hi ha el cinema escandinau i pel·lícules com La peor persona del mundo o Otra ronda. El jove veu l’estada com a jurat com “una oportunitat per poder conèixer el seu funcionament” i considera que podrà aportar els seus coneixements, sobretot en narrativa i guió. Finalment, assegura que el jurat jove és una idea “molt intel·ligent d’apropar el jovent al cinema i als festivals, sent mons que a vegades poden semblar llunyans a la joventut”.

tracking