L'hora dels mil·lennials

Crear films emotius

Àlex M. Llorens és membre del jurat de Carnet Jove del Festival Ull Nu

Àlex M. Llorens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De petita ja tenia interès per pel·lícules “més denses i menys comercials” del que s’esperava per la seva edat. Àlex M. Llorens, escollida membre del jurat del Carnet Jove del Festival Ull Nu, va heretar l’interès pel cinema del seu pare, que és “un gran cinèfil”. “M’ha inculcat el seu gust i ja de petita m’havia vist tots els spaghetti western”, explica la graduada en comunicació audiovisual, que recorda entre riures que “ara quan em parlen d’algun d’aquests films no me’n recordo perquè els vaig veure fa massa”. La canillenca de 23 anys assegura que el que més li agrada és “explicar històries i la capacitat que aquestes modelin com veiem la realitat”, per això es decanta per les que aconsegueixen “determinat grau d’emoció”, posant com a exemple la pel·lícula espanyola Cinco Lobitos.

Llorens va estudiar tant el batxillerat, el grau i el màster que actualment està cursant de guió audiovisual, a Barcelona. El que més gaudeix és l’escriptura i revisió de guions, ja que sempre li ha agradat escriure, tot i que no descarta la direcció. La jove recorda que de petita el seu desig era ser escriptora i que “quan vaig haver de decidir què estudiar pensava en dret, traducció, antropologia, però res em transmetia la mateixa vocació que el cinema”.

Entre els seus objectius a curt termini hi ha el desenvolupament d’una pel·lícula que va iniciar en el treball de final de grau que narra la seva experiència com a adoptada de la Xina. El seu treball va ser seleccionat com un dels projectes per la incubadora de desenvolupament de treballs de final de grau de la Universitat Pompeu Fabra, i la canillenca es proposa ara escriure una primera versió de guió per poder moure la pel·lícula i trobar finançament. Tanmateix, també li agradaria passar una temporada a l’estranger per conèixer i aprendre d’altres cultures audiovisuals.

Del 9 al 14 de maig Llorens serà a la capital per visionar les obres del concurs del Festival Ull Nu i formar part del jurat Carnet Jove del certamen. “Feia temps que tenia ganes d’involucrar-me en festivals i, abans d’aplicar a altres com el de Canes, vaig pensar que era millor començar per aquí a prop”, indica. La futura guionista considera que el format del festival “obre molt la porta al talent jove” i espera poder aportar la seva especialització en guionatge en el jurat jove del concurs audiovisual.

tracking