L'hora dels mil·lennials

Afany per aprendre

David Francome saxofonista participant al Andorra Sax Fest

David FrancomeIVAN BLANCO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va descobrir el saxo a una edat relativament avançada, però té l’objectiu de mantenir-lo a la seva vida durant molts anys més. David Francome, encampadà de 17 anys, va començar a tocar el saxo als 12 anys, quan el seu professor de música de l’escola el va instar a provar. “Em va preguntar si tocava algun instrument, vaig dir-li que no i em va animar a fer-ho, ja que considerava que tenia certa facilitat”, explica. Junts van mirar quin instrument podia encaixar amb ell i finalment es van decantar per un que fos de vent, sent el saxo “el primer que vaig veure que m’agradava”. Des d’aleshores, Francome ha estat alumne de l’Institut de Música d’Andorra la Vella, on va entrar a mitjan curs. El jove confessa que “em vaig posar les piles” per tal d’avançar ràpidament i, “gràcies al meu professor, Efrem Roca, que va donar-me canya, no va ser tan difícil per a mi”, assegura.

L’instrumentista considera que tocar el saxo és la seva manera d’expressar-se i el concep com un element artístic i imprescindible per al seu dia a dia. De fet, afirma que si pot no hi ha dia que no agafi el saxo per practicar o tocar alguna peça. Amb tot, intenta practicar vuit hores a la setmana i lamenta que poder-les assolir o no depèn de la feina que tingui a l’institut. “És complicat compaginar els estudis de primer de batxillerat amb la música, però al final tot és organitzar-se”, sentència el jove.

Francome ha participat enguany a la categoria D de la Youth Competition de l’Andorra Sax Fest. Es tracta de la darrera categoria abans d’aspirar a la màxima. “Aquest any he competit amb gent de fins a 18 anys i el nivell era molt alt, venen els millors del món i és complicat fer podi”, relata, tot i que assegura que se sent molt satisfet amb la feina feta. En edicions anteriors, quan competia en la categoria C, el músic va arribar a aconseguir el bronze. “Tenim molta sort que aquí, a Andorra, es faci un festival com el Sax Fest, amb els millors del món i la possibilitat de fer classe amb ells, és tot un luxe”, indica, mencionant que a Andorra “cada cop som més els que formem part d’aquesta petita família saxofonista”.

Tot i que de moment David Francome no sap a què li agradaria dedicar-se en un futur, té molt clar que la música i el saxo formaran part de la seva trajectòria durant molts anys més.

tracking