L'hora dels mil·lennials

Passió per captar imatges

Mireia Medeiros fotògrafa de l'exposició 'Integrats'

Mireia Medeiros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mestra de formació, treballadora de banca i apassionada de la fotografia. Una afició que Mireia Medeiros ha vist concretada en Integrats, un recull de catorze imatges dels membres del Grup de Folklore Casa de Portugal amb vestits tradicionals d’aquell país en diferents indrets del Principat. La jove de 27 anys, que balla al grup, destaca que des de molt petita era aficionada a la fotografia i quan va acabar secundària els pares li van regalar la primera càmera. “Tinc passió per captar imatges, he fet feines com a aficionada, però és molt més motivador fer-les per a un objectiu final i veure-les exposades”, i es va decidir a fer-les “perquè ningú millor que algú de dins, que pugui entendre el que està fent, donar millor visió, sabem on anar a buscar la imatge”. El treball li ha portat “un temps incomptable, però és per amor a l’art i si agrada ja està pagat”. Primer va haver de fer la feina de preparar les imatges, buscar la il·luminació correcta i decidir quina roba havien de portar els integrants del grup en cada indret. Les fotografies de la mostra, dues per parròquia, les va fer en cinc caps de setmana i després van venir dies d’edició de les imatges del recull que es va estrenar al vestíbul del ministeri de Cultura i que s’exposarà a totes les parròquies, a Lisboa i a Viana do Castelo.

Mireia Medeiros es mostra satisfeta amb el resultat final “perquè està agradant pels colors, són molt vius, per la representació i pels llocs, que no són coneguts”, perquè volia plasmar “llum, festa, alegria després de la pandèmia”. Les localitzacions barregen “llocs coneguts com Caldea i menys coneguts com el safareig de Sornàs o el pont de Sant Antoni de la Grella, on em vaig ficar dins del riu per fer la foto”, comenta.

La jove encampadana està implicada en el Grup de Folklore Casa de Portugal “des que vaig néixer” perquè el pare n’és un dels fundadors i la mare també hi està involucrada, i “sempre ens ha agradat poder compartir la cultura del nostre país amb el que ens ha vist néixer”. Forma part del grup “per tradició familiar”, com el germà, que toca i balla i ha fet el documental de l’exposició. Mireia Medeiros remarca el treball que ha fet el grup “per mantenir la tradició i el rigor en la vestimenta”, i augura que farà més imatges, més vídeos i propostes per al grup, “perquè estem buscant fer coses diferents i al sofà de casa neixen molts projectes”.

tracking