L'hora dels mil·lennials

Expressar amb els moviments

Abril Melà és ballarina de la Jove Companyia de Dansa

Abril Melà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Abril Melà balla des que té ús de raó. Amb quatre anys, els pares van decidir apuntar-la a l’Esbart de Sant Julià de Lòria i d’aquí va passar a Líquid Dansa, on es va interessar per les danses urbanes i el jazz. Al principi s’ho prenia com un extraescolar, tot i que no li va fer falta apuntar-se a cap altre esport per veure clar que aquesta era la seva passió. Amb el pas dels anys i en anar pujant de nivell, va accedir als grups més avançats de l’escola de dansa. Va ser en aquell moment quan va començar a prendre’s més seriosament el ball, i més quan va veure l’opció de fer les proves d’accés per entrar a la Jove Companyia de Dansa, la Jo Dansa. La laurediana de 17 anys va veure-hi l’oportunitat de trobar en la dansa la seva professió. Quan va rebre la notícia que entrava a formar part de la companyia els entrenaments es van tornar “més constants i intensos”, explica.

“Ballar m’ajuda a desfogar-me i a expressar tot el que sento a través dels moviments”, manifesta la jove, que va participar en l’espectacle La jove revolució. “M’ha aportat moltes coses, tant per la convivència en grup com per l’aprenentatge de diverses maneres de ballar i explorar la dansa”, afegeix amb referència a aquest any que ha passat a la companyia. “Va ser una experiència molt maca perquè vam poder donar veu als adolescents”, menciona, explicant que va ser “una oportunitat per millorar tant en l’àmbit artístic com en el psicològic a l’hora de millorar l’expressió”.

La ballarina ara s’està centrant en la dansa contemporània i en les proves per formar part de la segona promoció de la Jo Dansa. Paral·lelament, estudia segon de batxillerat i tot i veure “molt lluny” el seu futur, explica que li agradaria poder-se dedicar a la docència en la dansa. “M’agradaria poder ensenyar tot el que he après”, diu il·lusionada. Un cop acabats els estudis de batxillerat li agradaria formar-se a França.

Tanmateix, la laurediana considera que la dansa mereix més visibilitat al Principat i valora molt positivament l’oportunitat que se li ha donat des de la companyia, ja que “obre camins als joves perquè puguem dedicar-nos professionalment a la dansa”. Tot i això, lamenta que “hi ha escoles amateurs per anar fent, però no se li dona prou visibilitat. Hi ha molts joves amb ganes de continuar i d’aprendre molt més”, menciona, animant els joves ballarins a fer les proves per entrar a Jo Dansa.

tracking