L'hora dels mil·lennials

Sentiments en cançons

Ayla Framis és artista

Ayla Framis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb només 4 anys l’Ayla Framis s’asseia per primera vegada davant d’un piano per endinsar-se en el que serien els inicis de la seva trajectòria musical. L’interès per la música la va portar a participar en la coral de la Massana i més tard a la d’Ordino. Moltes de les seves amigues cursaven música com a extraescolar i la massanenca va voler seguir els seus passos per acabar comprovant que la música es convertiria en la seva professió desitjada. “Quan vaig començar piano ni sabia que existia la guitarra. Un dia vaig començar a tocar l’ukelele i vaig veure que em podria agradar la guitarra”, explica la jove de 19 anys, que va començar les classes fa uns 4 anys, quan també va decidir començar a practicar més la veu.

Framis, coneguda artísticament com a Aylakm, va veure en la composició una forma d’expressar el que sent per “no quedar-m’ho a dins”. Li agrada pensar que “potser hi ha gent que ha passat pel mateix i es pot sentir representada”. Mai ha fet classes de composició i ha tingut un aprenentatge autònom. Tot i que ja fa 5 anys que plasma al paper pensaments, preocupacions i vivències, no va animar-se a treure cap de les seves composicions a la llum fins aquest estiu, quan la van trucar de la televisió pública per proposar-li que Temps de tornar fos la cançó de la campanya d’estiu. “Estava amb amigues quan em van trucar i va ser un moment de molta eufòria i alegria”, recorda. Ayla Framis defineix el seu estil musical com a pop-acústic i confessa que, en lloc de tenir artistes concrets en què s’hi sent emmirallada, hi ha certes cançons que l’han inspirat, com és el cas de Carne y hueso de Tini, que va animar-la a escriure una balada.

Aquest estiu Framis va publicar les seves dues primeres cançons a Spotify, Temps de tornar i M’estimes, tot i que anuncia que en té “moltes més” d’escrites. De fet, té previst publicar-ne una de nova el mes vinent i començar a preparar un EP, “amb tres o quatre cançons”, que podria sortir cap al juliol i agost. A més, li agradaria fer diversos concerts per Andorra.

L’artista està estudiant el segon curs de Producció Musical a l’Escola de Música Avançada i So de Girona perquè voldria arribar a produir les seves pròpies cançons. Compagina la formació amb els estudis en línia del grau en Educació Infantil.

tracking