L'hora dels mil·lennials

Aprendre d'altres països

Patrícia Bragança ha estat representant d’Andorra al Fòrum de joves de la Francofonia

Patrícia Bragança

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'interès per les relacions internacionals i la política han portat Patrícia Bragança a la universitat de Sciences Po, a París. Un “centre dels més reputats en l’àmbit mundial amb una formació molt selectiva”, comenta la jove de 18 anys, on va entrar pel bon expedient escolar i superant proves escrites i orals “perquè sempre he sigut una estudiant aplicada i sabia que ho podia intentar”. Mentre cursa el primer semestre, que va començar a l’agost, va ser seleccionada per representar Andorra al Fòrum de joves de països membres de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF), celebrat la setmana passada a Hammamet.

L’estudiant massanenca volia anar-hi perquè li interessen els mitjans de comunicació, tema del fòrum, i va ser escollida amb una redacció sobre Radio Andorra “i com va tenir molta importància històrica per al desenvolupament de la nostra societat, i es podia englobar en l’àmbit mundial”, recalca. En els cinc dies d’estada a Tunísia ha participat en conferències i treballs en grup “per proposar solucions per resoldre conflictes a països francòfons des dels mitjans i les xarxes socials”, i ha fet visites culturals per conèixer el país. Una experiència enriquidora “amb una part per desenvolupar les idees i una altra d’aprendre. Hi havia gent de tot arreu i és molt interessant veure la visió que tenen en altres països”, comenta la jove, destacant que van coincidir “que el francès és una llengua d’unió, encara que no sigui la teva, i m’ha sorprès la importància de la ràdio en llocs com Tunísia, fins i tot per als joves. Vam concloure que no es pot prescindir de les xarxes socials, sobretot si vols arribar als joves, però hi ha d’altres mitjans més locals que són necessaris”.

Patrícia Bragança gaudeix de l’estada a París fascinada per poder passejar pels carrers de la capital francesa i visitar els grans museus, i pensant ja que el tercer any que ha de cursar en una altra universitat voldria anar a Anglaterra, Escòcia o als països nòrdics, “per la cultura i per la formació”. La jove es planteja els cinc anys de Ciències Polítiques “per aprendre molt i decidir què vull fer. M’agrada molt la diplomàcia però no tinc clar si m’hi vull dedicar”, i es concentra en la formació “perquè has d’estudiar moltíssim, diferents ciències socials, intentar saber una mica de tot i t’ajuda a entendre el món que t’envolta i la crisi actual”.

tracking