L'hora dels mil·lennials

Apostar per un futur esportiu

Bernat Lomero és nedador i ha estat becat pel Programa d'Alt Rendiment d'Andorra

Bernat Lomero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per Bernat Lomero la natació no era inicialment la primera opció. De fet, ell va començar amb els peus als esquís i quan al seu germà van recomanar-li fer aquest esport això va portar els pares a apuntar-lo a ell també. “Al començament no m’agradava gaire, però van insistir i al cap d’un temps vaig provar al Club d’Encamp i m’hi vaig enganxar.”

Ara fa sis anys que viu a Lleida, on ha acabat el grau de CAFE i realitza el màster de professor de secundària, treballa i entrena, tot i que sovint ve a Andorra. “Vaig marxar per necessitat, la universitat d’aquí no compta amb aquests estudis i costa trobar companys a partir de certa edat o bé perquè ho deixen o perquè marxen, com nosaltres.” El nedador lamenta que al Principat falten recursos i estructures per poder entrenar, però celebra que el ministeri aposti per millorar el Centre de Tecnificació: “A veure si a poc a poc va millorant i se’n poden aprofitar totes les disciplines.” Ara amb 23 anys, Lomero ha rebut una beca del programa d’Alt Rendiment d’Andorra de 4.000 euros: “Aquestes subvencions ajuden a tenir més disponibilitat i a poder centrar-te a entrenar en millors condicions. Si estàs treballant és complicat poder-ho fer tot.”

A banda d’aquesta beca, l’encampadà és un dels candidats que ha proposat la Federació Andorrana de Natació al Comitè Olímpic Andorrà per obtenir una beca de Solidaritat Olímpica per al cicle que acabarà als Jocs de París 2024. “Si la rebés els meus objectius serien poder seguir entrenant a un nivell alt, ja que sense aquests ingressos no pots dedicar-te únicament a nedar.” Des de la FAN van fer aquestes peticions després que el COA no acceptés les places d’universalitat perquè participessin en els Jocs de Tòquio. Aquesta decisió va decebre Lomero i la recorda com un dels moments més difícils. “Amb la pandèmia, la pressió dels Jocs i com es va resoldre va ser bastant desmotivador i no vaig poder acabar la temporada perquè em vaig posar malalt de Covid. Va ser dur i no vaig veure en cap moment els fruits de tot el treball, però aquesta temporada me la prenc amb més ganes”, afirma.

A Lomero la natació l’ajuda a distreure’s de la resta de preocupacions. Ara considera que s’ha de centrar en els estudis per encarar la vida laboral. Per això, aposta per un futur probable com a professor d’educació física.

tracking