L'hora dels mil·lennials

Conscienciar i cuidar l'entorn

Arnau Calvet és membre i impulsor de l’organització Mountain Trashers

Arnau Calvet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El respecte per l’entorn, la passió per la muntanya i la consciència mediambiental van dur l’Arnau Calvet, de 24 anys, a impulsar la creació de l’associació Mountain Trashers, que des d’aquest estiu organitza sortides amb l’objectiu de recollir tota la brossa que es trobin. “Un dia amb una amiga vam recollir moltes deixalles i vaig pensar que estaria bé fer un grup per netejar les muntanyes i aprofitar per fer esport”, relata Calvet.

El boca-orella va aconseguir que s’hi anés apuntant gent i ara ja compten amb un grup de WhatsApp amb més de 60 persones i uns 400 seguidors a Instagram, on van començar a fer-ne difusió. L’objectiu del grup és intentar conscienciar tothom a cuidar l’entorn, però Calvet lamenta que no siguin suficients les persones que s’hi han unit. “Estic content perquè hem tingut molt bona acollida, molta gent s’ha interessat, però a l’hora de fer sortides som pocs. La gent és conscient que cal cuidar l’entorn, però encara que ho sigui li costa moure’s.” L’organització ha actuat sobretot en zones de botellots o aquelles més freqüentades per turistes com el Roc del Quer, Engolasters, el coll d’Ordino, la Peguera o la Rabassa. La gent que forma el grup comparteix la passió per la muntanya i les ganes de veure-la neta, per això té una metodologia a seguir el dia de recol·lecta. “Contactem amb els comuns per si ens faciliten material i avisem una setmana abans per xarxes de l’hora i el lloc de trobada. Si el terreny és molt gran intentem fer grups i dividir-nos per zones.” Alguns comuns els han facilitat bosses de brossa i guants i ara estan en espera de rebre pinces recollidores. “També hi ha gent al grup que per condicions físiques no pot venir i, per exemple, una dona ens va ajudar econòmicament en la compra de material”, diu Arnau Calvet.

El jove andorrà estudia un màster en biomedicina a Barcelona, però té clar que vol treballar a Andorra per això està impulsant projectes professionals centrats en la biologia i reconeix que d’aquí a un temps potser haurà de deixar l’organització. “De moment hi soc i l’objectiu és seguir fent sortides més llargues que les que fèiem a l’estiu, però ara a l’hivern no sabem encara com ho farem.” Mountain Trashers també s’ha convertit en un espai per conèixer gent. “Ha estat l’excusa per fer coses col·lectivament i conèixer molt millor el país.”

tracking