L'hora dels mil·lennials

Il·lusionat amb Pequín 2022

Axel Esteve recalca que “tinc l’esperança d’anar als Jocs Olímpics i si no serà una mala temporada”

Axel Esteve, en una competicióÒscar Rius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És amb 26 anys l’esquiador “més veterà” de la FAE després de les retirades de l’any passat i afronta la temporada amb l’objectiu de ser un dels escollits per a Pequín 2022. Axel Esteve explica que la porta d’accés seran els resultats a les proves de Copa d’Europa que comença al novembre i per a les quals s’ha preparat “al 100%” perquè, tot i que els criteris de selecció no estan marcats, preveu que a més del rànquing “d’estar entre els 30 millors d’Europa potser si no hi som hi anem si es veu que podem lluitar per ser-hi”. El massanenc recalca que “tinc l’esperança d’anar als Jocs Olímpics i si no serà una mala temporada”, perquè pels punts FIS que suma és qui està més a prop de Joan Verdú.

Axel Esteve acaba de rebre una beca del programa d’alt rendiment de 10.000 euros, la mateixa dotació de l’any passat i la que li correspon per estar prop dels 200 millors esquiadors de la classificació mundial. L’avalen els bons resultats obtinguts fa dos anys perquè després va passar un any en blanc per una operació de maluc i amb la pandèmia “va ser un any de transició, diferent, on no es van fer totes les carreres”, i ara vol recuperar el bon nivell que va tenir. “Sobre el paper no ha d’anar res malament però és esport i en esquí hi ha molts factors imprevisibles”, apunta l’esquiador, que acumula 13 temporades amb la FAE, i assegura que fins que no feia dos anys que estava amb el grup “no vaig veure clar que destinaria el màxim de recursos a dedicar-me a esquiar”, perquè abans era una diversió que compartia amb els amics. Esteve fa gegant i eslàlom i “no he descartat cap dels dos”, i prefereix els recorreguts tècnics, que estima que li van millor “perquè em considero bastant explosiu”, i quan inicia una cursa “em centro a donar el màxim d’intensitat”.

Esquiar obliga a renunciar al lleure uns anys però Esteve subratlla que “vaig aprendre a gestionar que hem de fer una joventut diferent a la resta. M’agrada entrenar i sentir-me bé i al principi em va costar però ara és un estil de vida”. I aquest any “és definitiu” per decidir si seguirà en actiu i “si no va bé potser ho deixaria, i si la Copa d’Europa i els Jocs van bé seguiria fins que els resultats ho permetin”. Després escollirà el futur laboral per al qual s’ha preparat estudiant INEF a França i ara fent Administració d’Empreses, “però no he pensat què faré, em centro en l’esquí”.

tracking