L'hora dels mil·lennials

El debat com a motor de canvi

Andrea Reynoso és membre de l’equip organitzador del campionat d’europa de debat

Andrea Reynoso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andrea Reynoso és la primera andorrana que forma part de l’equip organitzador del 23è Campionat d’Europa de debat. Per a la massanenca de 21 anys aquesta vivència és la culminació d’una experiència prèvia en cursos i clubs de debat en els quatre anys de graduat universitari que fa que viu a Madrid. A la capital espanyola estudia protocol, organització d’esdeveniments i comunicació corporativa. De tots, Reynoso diu que es decanta per comunicació. “M’agraden sobretot les habilitats comunicatives, l’oratòria i la gestió de crisis.” Creu que hi ha força competència en aquest sector tot i que pensa que el seu graduat aporta una visió diferent perquè “s’estudia més específicament el comportament a l’hora de fer un esdeveniment, el que transmet l’entorn, el parlar o fer, com es presenta algú. En definitiva, tenir en compte els petits detalls que vols que es vegin i l’etiqueta que aprens amb protocol”.

Durant l’esdeveniment, la jove andorrana era l’encarregada de fer el registre, gestionar la base de dades i tenir contacte directe amb els participants. “Jo era la responsable que estiguessin al corrent de tot, que funcionés l’streaming en directe i gestionar els pagaments.” En un principi, l’esdeveniment havia de ser 100% presencial, però es va decidir que fos híbrid a l’últim moment. “Va ser un canvi difícil perquè feia més d’un any que treballàvem en la preparació i vam haver de canviar-ho tot, però sort de la flexibilitat i el treball en equip, que vam poder adaptar-nos ràpidament.”

Era el primer cop que un projecte així es feia a Espanya i també els han acceptat realitzar-hi el Mundial de debat. “M’he fixat que qui realment hi participa són les universitats que fa anys que fomenten el debat i que li donen una preferència molt més gran que no a altres llocs o nul·la com passa a Andorra. Crec que és un àmbit que s’hauria de potenciar, em sembla que són habilitats que serveixen per a tot a la vida i ens ajuden en el pensament crític.” Per tot això, amb la vista al futur, Reynoso pensa a tornar a Andorra i portar el que ha après fora cap al país a través d’una associació de debat que ja està creant. “El projecte ja està en marxa, ho he parlat amb l’UdA i segurament també hi participarà Govern i espero que s’aprovi aviat. Crec que té moltes possibilitats perquè aquí no hi ha res d’aquest estil i és necessari potenciar-ho.”

tracking