L'hora dels mil·lennials

Pur ADN andorrà a Youtube

Martí Miràs, ‘Spursito’, és dedica als videojocs de futbol

Pur ADN andorrà a YoutubeInstagram M. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un moment en què molts youtubers han tingut un gran protagonisme als mitjans espanyols per venir a viure a Andorra, n’hi ha un en concret que s’ha emportat titulars per fer el contrari. Es tracta de Martí Miràs, conegut com a Spursito, youtuber andorrà dedicat principalment als videojocs de futbol que viu a Barcelona. Actualment compta amb prop d’1,5 milions de subscriptors, a més de 310.000 seguidors a Twitch, gairebé mig milió de seguidors a Instagram i 174.000 a Twitter.

Miràs, de 23 anys, va marxar a viure a Catalunya de ben petit, “quan tenia cinc o sis anys”. La seva mare, la directora teatral Ester Nadal, havia de viatjar sovint i s’ha anat traslladant a diferents llocs: Sant Feliu de Guíxols, Sant Hipòlit de Voltregà, Barcelona... “Sempre he estat voltant i com a màxim cada dos anys tinc una mudança”, explica el jove andorrà. Una de les últimes que va fer va ser a Madrid, però en aquest cas per un projecte seu. Tenia 18 anys i el van trucar des de Play­Station per oferir-li presentar un programa. “El somni de qualsevol nen o adult” que sigui un apassionat dels videojocs.

Un fet que té molt mèrit ja que no és gens fàcil fer-se un lloc en aquest món, cada vegada més complicat. “Si no tens un amic a dins o fas un contingut que realment és molt trencador, és molt difícil”, explica Miràs, que recorda que “jo fa molts anys que pujo vídeos, uns sis o set, i al final soc un dels vells de la comunitat, però ara mateix no tinc ni idea de com ho faria. Sempre he tingut un creixement gradual i senzillament he anat pujant”.

Actualment està capficat en un altre interessant projecte, de la mà del canal de YouTube de LaLiga, que té més de sis milions de subscriptors. Presenta El córner de LaLiga, en el qual repassa l’actualitat del FIFA i també parla amb jugadors de la primera divisió espanyola. Miràs explica que de fet es veu més lligat en un futur a continguts com aquest. “El canal de YouTube arribarà un punt que el voldré deixar. A mi el que m’agradaria seguir fent és presentar vídeos. De fet ara és la meva feina, el canal de LaLiga m’ocupa moltes hores a la setmana i és una de les coses que més em motiven”, assenyala.

Sobre si té pensat tornar algun dia a viure a Andorra, Miràs assegura que “ara no ho tinc programat, però el més probable és que hi acabi pujant, sobretot si ho fa la meva mare. Hi tinc els avis, molts amics, i segurament hi acabaré pujant”.

tracking