L'hora dels millennials

Somnis a 'la City' amb una beca

Julen Bacou, de 25 anys, està estudiant a l'Imperial College Businees School de Londres

El jove andorrà de 25 anys, Julen Bacou

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Julen Bacou, un jove andorrà de 25 anys, està complint un dels somnis professionals gràcies a la beca que la Fundació Crèdit Andorrà li va atorgar el 2017: cursar l’MSC in Investiment & Wealth Management a l’Imperial College Business School de Londres i arribar a treballar a la capital britànica. “M’encanta perquè és la Nova York europea. Atrau cultures diferents, és molt cosmopolita i a nivell financer és la Meca, juntament amb Nova York. En l’àmbit personal m’agrada perquè la vida és molt vibrant”, detalla. El màster que va estudiar gràcies a l’ajuda de la Fundació Crèdit Andorrà estava enfocat sobretot a “les matemàtiques i l’enginyeria financera”, fet que li ha permès entendre el món des d’una altra perspectiva. “La beca em donava una aportació econòmica mensual durant un any i el pagament de la matrícula. Una gran ajuda perquè Londres és molt car. Després d’haver-lo fet veig les coses d’una altra manera i busco la part científica a les coses, és un perfil que a Londres busquen molt”, declara.

Actualment treballa en un fons d’inversió on s’encarrega de la part anomenada compliance, que vetlla pel compliment de regulacions internes i externes de les normatives establertes amb relació a l’ètica i a la llei. “Per trobar una feina en el món anglosaxó tenir una beca és molt important, ho valoren molt. A més, el món financer és molt competitiu, hi ha molta competició interna perquè arriben molts currículums.” En l’àmbit professional explica que a la seva empresa, per sort, el Brexit “no té gaire afectació”, però sí que genera molta incertesa en els mercats i ha obligat a fer trasllats de personal a altres països.

Bacou és un home de món. Abans d’establir-se a Londres ja havia estudiat a Niça, havia estat d’intercanvi set mesos a Singapur, treballant mig any en un banc a Luxemburg i havia fet estades a Mònaco, entre d’altres. “M’agrada que en el meu CV es mencioni Andorra perquè sempre em pregunten sobre el país. Per a mi és una petita part emocional. He de dir que la qualitat de vida, com a Andorra, enlloc.” A llarg termini afirma que li agradaria tornar al Principat perquè Andorra “podria ser capdavantera en les ESG o finances verdes”, un tipus d’inversions responsables amb el medi ambient que tenen com a objectiu aconseguir resultats econòmics alhora que generen un impacte sostenible. “Crec que la gent d’Andorra que hagi treballat fora i torni pot aportar moltes coses al país”, expressa. Bacou també explica que un dels grans reptes que li agradaria viure des del seu país és l’acord d’associació amb la Unió Europea, ja que “les lleis europees s’hauran d’aplicar al Principat i en el meu cas podria aportar aquesta experiència internacional”.

tracking