L'hora dels mil·lennials

Descobrir l'art de l'escriptura

Adrià Tappi és psicòleg i el guanyador de la categoria 25-30 anys de la 5a edició dels Microrelats del Carnet Jove

Descobrir l'art de l'escriptura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les passions sorgeixen moltes vegades de casualitat. Com en el cas d’Adrià Tappi, guanyador de la categoria de 25 a 30 anys de la 5a edició del concurs de microrelats del Carnet Jove amb l’obra El misteri de la flama i d’un accèssit amb La vida són dos versos. “Vaig començar a escriure com tothom, a les classes de literatura de l’escola. No vaig descobrir que se’m donava bé fins que els professors i la família em van animar a continuar i cada cop m’ho passava millor. Ara és una necessitat, és la meva forma d’expressar-me”, explica.

La dedicació i el desenvolupament de la creativitat van fer que des de l’inici fos guardonat com a Rei dels Jocs Florals, un fet que el va motivar molt a seguir escrivint i presentar-se a concursos, on va anar adquirint experiència. “De mica en mica he anat construint el meu bagatge literari. Quan estava a la universitat vaig crear un blog de poesia i després un compte d’Instagram. Em motiva molt participar en aquests concursos, no pels premis, sinó perquè estimulen la meva creativitat”, afirma. Tappi també es va endur el primer premi de Sant Jordi quan era adolescent i l’edició passada del concurs del Carnet Jove. “El Carnet Jove està fent molt bona feina donant-nos oportunitats, ja que cada any promou la literatura entre joves que, com em va passar a mi, es poden sentir impulsats pel reconeixement. Mai se sap quants futurs autors poden sortit beneficiats!”

Tot i que l’escriptura és la seva passió i sempre du amb ell un quadern per anotar tot allò que veu, el jove afirma no tenir clar que es vulgui dedicar professionalment a escriure. “No li dedico el temps que voldria i no em veig preparat per viure d’això. Crec que hem de ser hàbils en molts àmbits. M’agradaria fer-ho si ho pogués compaginar amb la psicologia i no descarto provar-ho.” Tappi és graduat en psicologia i té dos màsters en ciències de la joventut i l’educació intercultural, ja que és un apassionat de la branca del creixement personal i professional en els recursos humans. Ara es troba a Sèrbia durant sis mesos participant en el programa Junior Professional Office de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), on treballa en el Portfolio de Joventut i Igualtat de Gènere. “Crec que els millennials allò que busquem és no quedar-nos quiets, tenir una feina i sempre estar al mig de tot”, conclou.

tracking