L'hora dels millennials

Passió per la cuina creativa

La laurediana Andrea Abrantes és una educadora infantil que ha publicat vídeos de receptes a Lòria TV

Andrea AbrantesA. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una de les activitats estrella per passar millor el confinament, tal com s’ha comprovat a partir dels productes més comprats als supermercats, és la cuina creativa. Són moltes les persones que s’han animat a posar-se el davantal per tal de fer menys monòtons els dies a casa. Des de Lòria TV i Laurèdia Jove han denotat aquest fet i han volgut contribuir a fer que la gent s’animi més a crear a la cuina. Andrea Abrantes, de 27 anys, penja receptes creatives setmanalment al canal de la parròquia laurediana durant aquest temps. “És una de les meves passions. Les manualitats m’agraden molt i la cuina la porto com això, és similar però cuinant”, explica Abrantes, que detalla que “fa tres o quatre anys vaig començar a informar-me a través de vídeos de YouTube perquè és una cosa que m’agrada com a afició, i em van proposar fer-ho per a Lòria TV pel confinament”.

Abrantes explica que pot trigar unes quantes hores a acabar el procés de gravar, editar i publicar un vídeo. “Per a l’últim que vaig fer vaig estar unes quatre o cinc hores”, indica la laurediana, que ha après a respectar la feina dels creadors de continguts online amb aquesta activitat. “Aquest confinament ens ha ajudat a valorar més el treball dels youtubers”, assenyala. De moment ha rebut força feedback de gent de la parròquia, sobretot dins del grup de joves de Sant Julià o de mares d’amics seus. “El que més m’agrada fer són els pastissos de fondant, no tant pel pastís, sinó per la part creativa i la imaginació que s’hi pot ficar”, comenta.

Abrantes gaudeix força fent els vídeos i es planteja seguir publicant-ne una vegada s’acabi el confinament, tot i que difícilment amb la mateixa freqüència. “Ara que m’he endinsat en el món de YouTube potser, no descarto penjar alguns vídeos, però ara estic sense treballar i tinc temps per dedicar al projecte. Quan tornem a la rutina i a la feina serà més difícil”, comenta. Ella és educadora infantil a l’escola bressol Dames de Meritxell, on ensenya a infants de dos a tres anys. “És la meva vocació. Per mi anar a la feina no és cap sacrifici perquè m’encanta. Ho trobo molt a faltar i mai hauria dit que trobaria tant a faltar els nens”, accepta. Amb l’aturada a les escoles estan fent alguna activitat telemàtica, a través d’Instagram sobretot. “Anem fent coses però no és una jornada laboral”, lamenta. La cuina creativa, mentrestant, és un bon substitut.

tracking