L'hora dels millennials

Idees per al camí professional

Jean Claudine Cantor és membre del blog Squad del Carnet Jove

Idees per al camí professional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels moments més complicats per a molts adolescents és decidir sobre quina professió els agradaria exercir i, per tant, quins estudis han de realitzar a la universitat. Els dubtes i el pas del temps es comencen a convertir en angoixes i per això Jean Claudine Cantor, una jove de 22 anys, va decidir enfocar els continguts del seu blog a ajudar aquests futurs universitaris indecisos. “La meva germana petita estudia batxillerat i no sap què fer. Creo aquests vídeos per inspirar les generacions més joves”, explica.

Jean Claudine està cursant el darrer any de Comunicació audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i forma part del Bloguer Squad de Carnet Jove Andorra, on ensenya el dia a dia d’un estudiant sota l’etiqueta #CampusLife. “Faig vídeos a universitaris que expliquen històries i com són els seus estudis”, detalla. Organitzar i realitzar aquests vídeos no és una tasca de “bufar i fer ampolles”. Prèviament, Jean Claudine fa una llista de joves que coneix amb experiències que poden interessar els lectors i hi contacta. Després prepara les preguntes en funció dels estudis de l’entrevistat i passa a l’acció: queda amb ells, s’endú el material necessari i grava les respostes. Així, ha fet entrevistes a universitaris andorrans que estan en altres centres i cursen estudis com el doble grau d’Economia i Estadística, Treball social o Psicologia, i fins i tot ha explicat la seva experiència al programa Erasmus. “Els meus vídeos sempre són els darrers a publicar-se perquè em costa força, sobretot l’edició, que és allò que menys m’agrada”, comenta entre rialles.

La feina del Blog Squad la compagina amb els estudis, la creació d’un documental que està realitzant per al treball de final de grau i les pràctiques que cursa en un festival de Badalona. “A més, estic fent un curtmetratge que m’agradaria presentar”, afirma la jove. Tot i que encara no sap quin és el seu somni i no sap què passarà una vegada acabi la universitat, Jean Claudine assegura que li agradaria creuar l’Atlàntic. “Vull marxar als Estats Units, a la Universitat de Califòrnia, per fer un curs d’acting, ja que és una part que no he tocat gaire”, assegura. Tot i així, la jove considera que també li agradaria tornar a casa, tot i que té força clar l’objectiu. “He estat pensant que m’agradaria gravar una pel·lícula a Andor­ra”, conclou.

tracking