L'hora dels millennials

Un ajut per viure dins de l'aigua

Tomàs Lomero és un nedador becat pel Govern

Un ajut per viure dins de l'aiguaT.L.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa més de mitja vida que viu a l’aigua, ha nedat en piscines de molts països i li agradaria seguir fent-ho molt més temps. Tomàs Lomero té 18 anys, és especialista en rècords en estil lliure, i gràcies al talent i a l’esforç que dedica a la natació ha rebut la beca d’Alt Rendiment d’Andorra (ARA) que atorga Govern a esportistes destacats. “Practico natació des de petit, però quan vaig decidir prendre-m’ho seriosament va ser als vuit anys, quan m’hi vaig engrescar cada vegada més i vaig acabar fent competicions. L’any passat va ser el primer que em van donar l’ajuda”, explica.

Lomero forma part de la Federació Andorrana de Natació (FAN) i del programa de joves promeses, una agrupació d’ajudes econòmiques que premia esportistes de 16 a 18 anys amb “gran potencial” que hagin fet una millora del nivell tècnic i competitiu. La beca assignada per a Lomero està dotada amb 1.500 euros, una quantitat que li permet continuar desenvolupant-se professionalment en la natació durant aquesta temporada. “Com que ara visc a Lleida per estudis m’he de pagar els campionats, les competicions i els desplaçaments. Per aquest motiu utilitzo els diners per als hotels, els viatges i, si en sobren, per al material”, comenta.

Amb la majoria d’edat també li ha arribat l’hora de fer el salt a la Universitat de Lleida, on ha començat a estudiar allò que més li agrada: ciències de l’esport. “Si pogués mantenir-me com a nedador m’encantaria dedicar-m’hi professionalment, però actualment és molt difícil i per això he d’estudiar”, afirma. Entre les fites esportives assolides li agrada destacar la participació al Festival Olímpic de la Joventut Europea (FOJE) que es va celebrar a Hongria el 2017, haver competit a l’Eurojúnior de l’any passat a Hèlsinki (Finlàndia), i en els campionats europeus absoluts en piscina curta. “Estic molt content perquè vaig millorar totes les marques i vaig fer dos rècords d’Andorra individuals i un de relleus”, comenta. Com molts esportistes, el seu somni a llarg termini seria competir en uns Jocs Olímpics “i si pogués ser amb la mínima, que és molt difícil, millor”, però també té al cap altres objectius més propers. “A curt termini m’agradaria fer medalla en algun Campionat d’Espanya”, assegura el jove nedador.

tracking