L'hora dels millennials

Vocació de servei de qualitat

Pol Patau és diplomat en direcció hotelera internacional

Vocació de servei de qualitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Qbrir un bar de vins de qualitat és el somni que té a tocar Pol Patau, encampadà de 21 anys que acaba de graduar-se en la primera promoció del curs en Direcció Hotelera Internacional a l’Escola Vatel d’Andorra. “Vaig saber que em volia dedicar a la gestió hotelera perquè sempre m’ha agradat molt tractar amb la gent i solucionar els problemes que pugui tenir, i el que vaig veure que més contacte tenia amb la gent era el món de la restauració”, explica Patau, qui, al cap de dues setmanes d’entrar al batxillerat professional de comercialització i serveis en restauració al Lycée Comte de Foix, es va adonar que era la seva passió.

Amb la bona nota que va obtenir en acabar el batxillerat i amb el títol de maître de restaurant sota el braç va realitzar i superar les proves d’accés a Vatel, estudiant el primer any a Andorra i els dos següents a Vatel Nimes, a França, on va notar un canvi substancial. “Els professors eren molt professionals i tractaven casos reals i que havien viscut, exigien molt més en les assignatures, evolucionava el doble a màrqueting, a economia de l’empresa tractaven amb nombres reals, etcètera. Estic molt satisfet per l’experiència”, afirma el jove. Però no tot és qüestió d’estudi, i menys en aquest àmbit, ja que les pràctiques són una part molt important que permeten obtenir experiència i agilitat. Patau va realitzar quinze mesos de pràctiques a l’Hotel Vatel que estava a tocar del centre educatiu, més totes les pràctiques que feien alternades amb les classes. “Vaig tirar per restauració, el que cor­respon a sala. Vaig començar per fer pràctiques de cambrer, netejant coberts i copes, i amb esforç i sacrifici vaig passar a ser assistent de direcció d’aliments i begudes, per acabar finalment com a assistent de direcció general”.

Pel que fa a les sortides professionals, el jove exposa que són moltes a causa que van aprendre a gestionar tots els departaments de l’hotel. Així doncs, manifesta que “en sortir de l’escola trobes feina a qualsevol lloc, només cal demostrar voluntat i tot surt bé”. De fet, aquest és el seu cas, ja que s’acaba de graduar i actualment està treballant com a cap de restauració en un hotel d’Andorra, però sempre tenint present el seu somni d’obrir un negoci propi a la Costa Brava, “per servir i satisfer el client al màxim i que qualsevol dubte que tingui el puguem solucionar”, conclou.

tracking