L'hora dels millennials

Premiant un somni amb talent

L'estudiant de fotografia Arianne Balleras és una de les guanyadores del Talentejant

Premiant un somni amb talent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove andorrana de 20 anys Arianne Balleras, estudiant d’últim curs de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, ha estat la guanyadora en la disciplina de videoart del concurs d’arts plàstiques i visuals Talentejant, impulsat pel comú d’Escaldes-Engordany. L’artista confessa que la seva intenció en apuntar-se al concurs no era sortir-ne guanyadora: “M’agrada molt veure la diversitat d’art amagat que hi ha a Andorra, crec que és una bona manera de conèixer més artistes d’aquí. Trobo que l’art al país està infravalorat i que aquests concursos animen més la gent, sobretot la jove, a expressar-se.” El seu treball de videoart, que consisteix a crear manifestacions artístiques mitjançant sons i imatges en moviment, l’ha anomenat Sueño i tracta sobre un somni que va tenir fa temps. “Anava sobre mi, que de cop em despertava i tenia un bebè als braços. Sortia a la sala d’estar i veia la decepció de gent propera meva per haver tingut un fill. Llavors intentava escapar-me però no podia”, recorda, i prossegueix relatant que es tractava d’una prova: “Vaig decidir posar alguna cosa intangible en quelcom tangible, com un experiment, i veure quin era el resultat. Com que és un somni, es pot saltar de línia temporal en línia temporal i pots jugar una mica amb l’espectador. Pots fer alguna escena que sigui en bucle, i la visió és sobretot en vermell”, per tal d’atorgar-li una atmosfera surrealista. La part més feixuga del seu projecte va ser l’edició del vídeo. “Editar és complicat, n’estic aprenent encara, així que vaig demanar ajuda i estic satisfeta amb el resultat”, exposa.

El gust per la fotografia li va venir de ben joveneta, des dels 16 anys, quan “vaig començar a veure que la fotografia no era només un ús com altres arts, sinó que també era una variant de l’art. Vaig descobrir-la mitjançant lesxarxes socials, vaig començar a veure diverses fotografies i vaig pensar, per què no provar-ho? Així que primer de tot va començar com una afició” i finalment ha acabat sent quelcom al que es vol dedicar professionalment, tot i que encara no sap cap a quina branca decantar-se.

La jove va quedar meravellada amb els treballs dels altres concursants, ja que “han estat excepcionals, es nota que cadascú té el seu propi estil tot demostrant les seves particularitats, i està molt bé conèixer tota aquesta diver­sitat”.

tracking