L'hora dels millennials

El més seguit a YouTube

Isidre Bartumeu és creador de continguts audiovisuals a la xarxa YouTube, on acumula 75.000 seguidors

El més seguit a YouTubeI. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només té 18 anys però ja compta amb un canal de Youtube on 75.000 subscriptors, quasi tants com la població del país, estan pendents d’ell cada vegada que penja un vídeo. Isidre Bartumeu és el ‘youtuber’ andorrà amb més seguidors. “Durant els últims mesos tinc una mitjana d’unes 250.000 visualitzacions. Un 60% del públic procedeix d’Espanya, un 30% d’Amèrica Llatina i la resta d’altres països. D’Andorra només tinc un 2,5%” explica.

‘Isidre Life’ -així és com s’anomena el canal- va néixer fa tres anys. “Al principi em gravava jugant a videojocs. Posava una pantalla petita en un racó del vídeo que enfocava les meves reaccions però el canal no acabava de créixer i se’m va acudir fer contingut sobre mi” recorda Bartumeu. Però l’èxit el va assolir l’estiu passat quan va assistir a un campament de patinets durant un mes als EUA, i del qual penjava imatges de l’experiència i publicava vídeos de manera constant. “Si graves un esport des de l’inici es pot veure una progressió i crec que això fa que la gent s’enganxi” comenta.

La feina com a creador de continguts audiovisuals també requereix dedicar temps i tenir la capacitat de saber adaptar els temes a altres plataformes. “Primer de tot penso la idea, la filmo i posteriorment l’edito. A Instagram faig històries i dono informació als seguidors. També estic pendent de contestar correus de marques per fer col·laboracions amb ells i respondre els dubtes dels seguidors i interactuar amb ells” explica el creador d’Isidre Life. De fet, ell és un dels pocs ‘youtubers’ del país. “A Andorra falta gent que tingui la iniciativa de crear continguts d’aquest tipus. Crec que aquesta faceta està poc desenvolupada a Andorra ja que no conec a ningú que comparteixi aquesta afició ni que la vulgui dur a terme. Tots els amics de Youtube que tinc són estrangers” afirma.

Així mateix, és conscient que Youtube tindrà un final però confia en la renovació envers altres plataformes. “La gràcia es veurà d’aquí a uns anys. M’agradarà veure com es reinventen els creadors de continguts que tenen milions de seguidors” puntualitza.

Ara s’ha traslladat a Barcelona per iniciar els estudis en Administració d’Empreses a Esade però té una cosa clara: vol seguir creant continguts audiovisuals per als seguidors. “Soc conscient que la universitat suposa més feina, però continuaré fent vídeos perquè em fa feliç” conclou.

tracking