x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Una reportera sense fronteres

Sara Canals, 27 anys. És periodista i va rebre la beca Fullbriht per estudiar un màster en periodisme internacional a Nova York.
La periodista Sara Canals presenta el programa Inside Barça

Una reportera sense fronteres

La periodista Sara Canals presenta el programa Inside Barça

Actualitzada 12/02/2018 a les 07:27
És periodista per vocació. “Amb vuit anys muntava un plató de televisió a casa amb una càmera i m’inventava uns titulars”, recorda Sara Canals. Com que ho tenia tan clar, aquesta andorrana nascuda a Escaldes-Engordany fa 27 anys, va decidir estudiar periodisme a Barcelona. “Mai he dubtat el que vull fer i això és una sort”, indica.
Després d’acabar la carrera, Canals va treballar dos anys a la ràdio i televisió pública d’Andorra. Llavors va decidir que era l’hora d’especialitzar-se. “Vaig demanar la beca Fulbriht del Govern d’Andorra i vaig marxar a Nova York a estudiar un màster en periodisme internacional”, explica. La seva estada a la capital novaiorquesa li va permetre “posar en pràctica” tot el que havia après a la universitat. Va fer pràctiques a la revista de les Nacions Unides Africa Renewal i a una televisió local. Una experiència que qualifica de “molt enriquidora”. També va viatjar a Costa Rica i Cuba per a fer documentals sobre les comunitats indígenes.

Allà on viatja sempre ha de donar explicacions sobre la seva nacionalitat. “Els andorrans ja tenim un discurs preparat per explicar d’on som perquè molta gent no coneix el país”, assegura. Té diverses anècdotes d’aeroport. “Molts cops confonen Andorra amb Hondures perquè la pronunciació en anglès s’assembla. Un cop vaig veure com un agent de seguretat buscava Andorra a Google en veure el meu passaport”.
Actualment viu a Barcelona i fa poc que s’ha endinsat en una nova aventura, presenta el programa Inside Barça, un format d’entreteniment sobre l’actualitat del club que s’emet al canal nord-americà Verizon-go90. També col·labora amb mitjans com la CNN, la BBC o Televisión Caracol com analista. “Quan hi ha notícies rellevants a Catalunya com els atemptats de la Rambla, el referèndum de l’1 d’octubre o eleccions al Parlament, faig connexions en directe per oferir una crònica dels fets”.

El seu futur el veu allà on la porti la seva feina. “M’agrada canviar i en aquesta professió mai saps què pot passar, així que no sé on treballaré”. A Canals li agrada “mantenir un lligam amb Andorra”, per això segueix col·laborant de tant en tant amb el programa Ara i aquí a la ràdio pública. Del periodisme a Andorra opina que hi ha una gran “accessibilitat als protagonistes de la notícia”, la qual cosa “a vegades facilita la feina i a vegades tot el contrari”. No descarta tornar al país, “era molt feliç quan vivia a Andorra”, afirma.
Etiquetes
  • #5 Hola
    (19/02/18 22:35)

  • #4 Hola
    (18/02/18 00:08)

    Aquesta periodista és andorrana?

    Respondre
  • #3 Jordi Manyes
    (16/02/18 11:08)

    La Sara viu la seua vocació amb passió i sempre amb professionalitat. Encara recorde quan fa 4 anys me va entrevistar a la ràdio, en el programa Tenim un Pla", per promocionar el projecte de la Colla Castellera d'Andorra. Puc dir que va ser la primera en fer-me difusió.

    Sara amb tu va començar tot!

    Respondre
  • #2 fuaaaa....
    (12/02/18 19:08)

    Mare de Déu quina noia, fuaaaaaaa....!!

    Respondre
  • #1 d'andorra?
    (11/02/18 19:13)

    buffffffffff!!!

    Respondre
5
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts