L'hora dels millennials

Darrere l'objectiu

Estudia Turisme però el que realment l’apassiona a Joel Saura és la fotografia. Del primer espera que li asseguri una sortida laboral en un futur, i del segon, el seu hobby, poder viure’n algun dia.

Darrere l'objectiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estudia Turisme però el que realment l’apassiona a Joel Saura és la fotografia. Del primer espera que li asseguri una sortida laboral en un futur, i del segon, el seu hobby, poder viure’n algun dia.

Saura, de 18 anys, va començar a interessar-se per capturar el que hi ha darrere l’objectiu en fa dos, quan es va comprar una càmera Gopro. “Vaig descobrir que existeixen molts punts de vista i angles”, afirma. Fa tan sols un any que aquest ordinenc va fer el salt a la rèflex i va entrar en contacte així amb aspectes més tècnics de la fotografia. “Amb la Gopro només havia de clicar el botó”, explica. El punt d’inflexió, diu, va ser una sortida que va realitzar amb els amics per veure una pluja d’estels a Arcalís. “Amb l’ajuda d’un d’ells vaig veure que podia fer fotos de la via làctia, de les estrelles, i em vaig enamorar”. Primer es va deixar captivar per la fotografia nocturna i després per la de paisatges. Últimament, a més, ha agafat afició a retratar entorns urbans.

El Joel assegura que encara no té un estil definit. Ni tan sols té càmera pròpia. Mentre no reuneixi els diners per comprar-se’n una, fa anar la que té el seu pare. Tampoc té cap curset de fotografia a les espatlles. “Soc autodidacte, tot el que he après ho he fet practicant i a través d’internet, després de moltes hores mirant vídeos i llegint articles”, comenta.

La fotografia és la seva gran passió, però no l’única. La música també ocupa un lloc destacat a la seva vida. “A casa sempre hi ha hagut molta cultura musical i als set anys vaig començar a tocar el piano”, assenyala. Ha format part de diversos grups, però ara tot aquest món el té una mica “apartat”. “Toco poc el piano, perquè el tinc a Andorra”, explica. Resulta fàcil d’entendre: està cursant la carrera a Girona, i allà no disposa de l’instrument. S’ha de conformar, doncs, escoltant la música que fan d’altres, que darrerament poc té a veure amb el piano: l’electrònica, el house i el dance conformen la seva llista de reproducció habitual.

Preguntat pel futur, l’ordinenc mostra alguns dubtes. Té clar, això sí, que malgrat estudiar Turisme, “si em deixessin triar em dedicaria a la fotografia, viatjaria i faria fotos”. La prova evident ens la revela ell mateix: “en algunes classes de la universitat, o tardes en les quals hauria d’estar estudiant, en el que més penso és a fer fotografia”.

tracking