L'hora dels millennials

Tot un corredor de fons

Marc Camp és impulsor de MyBeweeg, una xarxa social d’esports

Marc Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Té 27 anys, és d’Arinsal i es declara un gran aficionat a llegir, viatjar i fer esport. Mostra d’això últim és que fins als divuit anys va formar part de la Federació Andorrana d’Esquí i que compta amb una cursa ultratrail a les espatlles. Ara, el Marc Camp es troba immers en un altre tipus de cursa, la que va començar el 2013 al costat del Rupert Fornell i el Santi Macià, i que té el nom de MyBeweeg.

MyBeweeg va néixer dins del marc d’un taller d’emprenedoria. Quan s’hi va apuntar, Camp feia poc que havia acabat la carrera d’enginyeria industrial i tenia al cap la idea de crear una xarxa social d’esports. Al poc d’iniciar-se el taller, recorda que ja tenia una mà a l’espatlla i algú que li va dir: “En parlem?” Era el Rupert Fornell. Així va donar el tret de sortida al projecte de MyBeweeg, una aplicació que permet als usuaris tenir accés a continguts com ara entrenaments, dietes i programes de recuperació de lesions.

El jove emprenedor afirma que “no es tracta de tenir una idea, sinó de saber-la executar”. I en això últim és en el que ell i els seus companys es troben ara. Concretament, estan a la fase de B2B (business to business), d’aconseguir gimnasos i entrenadors professionals que s’uneixin a la seva plataforma. De moment, ja en tenen 500. És conscient que els queda molt recorregut per endavant, però també del que han avançat. Mirar enrere li serveix per agafar impuls i per sentir-se motivat.

Com en una ultratrail, durant els tres anys de MyBeweeg hi ha hagut pujades (com quan van guanyar el concurs per entrar a l’acceleradora d’startups Conector), desnivells i també alguna ensopegada. En aquests casos, el més important per a Camp és tornar-se a aixecar. “Si no et tornes a aixecar no hi haurà alts i baixos perquè no seguiràs corrent”, assenyala. En els trams en què se sent amb menys energia, Camp carrega les piles gràcies al seu equip. I quan es troba estressat va al gimnàs o surt a córrer.

Motivació, empatia, ganes de canvi i no tenir por d’equivocar-se són els requisits que, segons Camp, un bon corredor ha de tenir per arribar a la meta. La seva? No és una altra que “sentir-se realitzat, que li agradi el que fa i aixecar-se del llit amb una il·lusió”. Ara el que el fa despertar-se amb ganes és MyBeweeg, un somni que d’acabar-se “el pitjor que m’haurà passat és que hauré après un munt de coses”.

tracking