x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
L'hora dels millennials

Lluitadora a temps complet

Maria Romera, propietària de ‘Viatges university andorra’, és tota una emprenedora
Maria Romera

Lluitadora a temps complet

Maria Romera

M. R.
Actualitzada 16/11/2016 a les 21:10
La Maria Romera està d’aniversari. Ara fa tot just un any que va emprendre el que segurament ha estat el gran viatge de la seva vida, i també un dels més difícils. No va haver de fer maletes, ni agafar cap avió, però sí que hi va haver de ficar ganes i treballar molt. Massa. El novembre del 2015 aquesta encampadana de 29 anys iniciava la seva aventura com a emprenedora obrint una agència de viatges low cost a Andorra la Vella. Des d’aleshores, amb pujades i baixades, el seu viatge continua.

Tot va sorgir mentre feia un curs de gestió comercial i màrqueting, quan va haver de realitzar un treball sobre franquícies i va topar amb Viatges University. “Vaig veure que era una franquícia de molt baixa inversió i destinada a un sector que no hi havia aquí, que eren els viatges low cost i d’estudis”, explica. No va ser fàcil, però. Romera comenta que es va trobar amb moltes dificultats al principi i que va poder tirar endavant el projecte gràcies a la família i els amics. “Es paga molt només començar i no vaig trobar ajuts de finançament”, lamenta. En aquest sentit, puntualitza que les ajudes no haurien de ser necessàriament de tipus econòmic. Concís i clar: “no es tracta tant que et donin diners, sinó eines”.

Malgrat el nom de l’agència és Viatges University Andorra, Romera organitza viatges de tot tipus: d’estudis, llunes de mel, comiats de solter, etc. El viatge més especial que recorda, però, no només el va gestionar, també hi va participar. Va ser amb el curs de 4t d’ESO del col·legi Janer, que feia deu anys que no marxava de viatge de fi de curs. “El vam organitzar entre els pares i jo i els vaig acompanyar a Menorca, s’ho van passar molt bé i espero que repeteixin”, explica.

Un any després d’obrir l’agència és hora de fer balanç. “De moment pago els rebuts”, diu Romera. Està contenta, però lluitant, i reconeix que moltes vegades té ganes d’engegar-ho tot i d’anar-se’n a treballar per un altre, “perquè en realitat és més còmode”. Prova d’això és que aquest estiu va haver de fer hores extra a un càmping, una botiga, i un hotel, per tal de poder sobreviure a les èpoques baixes i que només ha fet cinc dies de vacances (amb el portàtil inclòs per fer reserves). I és que és un dels desavantatges de treballar per un mateix, que un no desconnecta. Quan ho pot fer, li agrada sortir a fer excursions amb els gossos. Romera té tan poc temps que no pot ni gaudir de les tarifes de descompte d’agent de viatges. El dia que en tingui, ho té clar: viatjarà a illa Maurici, al costat de Madagascar.


 
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts