Intencions

Hi ha persones que viuen en una altra galàxia, a la galàxia de les intencions, a la galàxia de tot el que volen fer però mai fan.

Intencions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenia la intenció de fer dieta de cara a l’estiu però resulta que en quatre diumenges, sí, com ho estàs llegint, en tan sols quatre diumenges ja és estiu. Doncs em sembla que no hi arribo. Ho dono per perdut. Mira que tenia la ferma i determinada intenció de deixar de menjar croissants de xocolata, posar-me menys sucre al cafè amb llet i deixar de menjar postres cada dia; però mira, quan no és una cosa és l’altra i així els dies van passant.

També tenia la intenció de trucar a aquell amic que fa tant de temps que no truco. Mira si tinc la ferma i determinada intenció que fins i tot ho tinc posat a l’agenda. Tinc un espai reservat, de fet tinc un avís repetitiu cada matí. Tinc tantes ganes de parlar amb ell. El petit problema és que encara no he trobat el moment, però així que es doni l’oportunitat li faré una trucada.

Fa dies que no veig la padrina, però no passa res. Tinc la intenció d’anar-hi. No esperaré més. D’aquest cap de setmana no passa. Ups, espera, que dissabte el nen té partit i diumenge volem baixar a la platja. Millor ho passo a la propera setmana. Sí, mira, de la setmana vinent no passa.

De vegades vivim d’intenció en intenció. No és que ens enganyem, és que no trobem mai temps, forces o energia per transformar aquestes intencions en accions. Quan no és per un motiu, en tenim dos, de motius. Sovint en tenim moltes ganes, però, mira, quan no és un all és una ceba i intenció a intenció la vida ens va passant.

De vegades la vida sembla que es conjura i no ens permet fer allò que volíem fer, però permeteu-me que us expliqui com funciona això de la motivació. La motivació és l’impuls que inicia, manté i dirigeix la nostra energia. Quan tenim una motivació forta per veure la nostra parella no hi ha res que ens aturi en el nostre propòsit. Ara bé, sovint ens costa trobar la motivació per posar-nos a estudiar, recollir la casa o treure el gos a passejar una nit d’hivern.

La nostra motivació té un missatge per a nosaltres: allò que no ens convé no acostuma a despertar la nostra motivació, mentre que allò que ens motiva és capaç de mobilitzar-nos en dècimes de segon. Així que atenent aquesta màxima, si mai trobes temps per anar al gimnàs, potser que t’apuntis a la piscina, si mai trobes temps per quedar amb aquell amic, potser hagis d’acceptar que ja no compartiu tantes coses, i si no tens ganes de tornar a casa potser que et plantegis si has de fer algun canvi a la teva vida.

Però també hi ha qui menteix deliberadament, persones que viuen en una declaració d’intencions constant, en un quedar bé de paraula, en un t’ofereixo tot que no passa mai de ser una declaració d’intencions. Sempre és més fàcil dir que fer i per a moltes persones quedar bé tan sols suposa filar algunes paraules tenint ben clar que no tenen ni la més mínima intenció de passar, precisament, de les intencions.

tracking