'Honno kimochi desu'

Per Nadal gaudim de fer regals a les persones que més estimem, però et proposo que n’incorporis una de nova a la llista de regals, una a qui has d’estimar molt...

'Honno kimochi desu'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

He de confessar que m’agrada molt fer regals. També he de confessar que de tant en tant també em faig regals a mi mateix, bàsicament dos cops l’any: per al meu aniversari i per Nadal. De fet, tinc una proposta: aquest any, a la teva llista de regals de Nadal vull que t’incloguis a tu mateix.

La dinàmica és molt senzilla. El primer pas consisteix que vagis de compres amb tu mateix. Això ja forma part del regal. Dedica’t una tarda, un matí, una estona o tot un dia. Entra a botigues on mai entraries, passeja, fes el vermut i dedica’t un temps de qualitat i tranquil·litat. No t’oblidis que estàs buscant un regal, és a dir, quelcom que no et compraries mai si et pares a analitzar-ho fredament. Un regal no és quelcom que es necessita, ni quelcom que anirà bé. Un regal és un regal, una petita bogeria, un caprici o una compra emocional.

Aquest regal ha de ser per a tu i t’ha de proporcionar emocions positives. Si resulta que fer gofres et fa feliç, regala’t una màquina de fer gofres. Sí, ja sé que la teva família també gaudirà d’aquest regal, però el principal protagonista aquí has de ser tu.

Una planxa nova, un joc de paelles, cadenes per al cotxe, un percussor o un sofà nou no són regals, són objectes que potser cal renovar a casa i això no mereix que malbaratem una oportunitat que tenim per fer-nos un autoregal, no ho oblidis. Un bon autoregal és quelcom que no necessitem ni que ens comprem per obligació.

Recorda també que un autoregal ha de ser quelcom que ens proporcioni emocions positives cada cop que el fem servir, ens el posem o el mirem, tingui utilitat o no. Uns esquís nous, un anell, un boli, un quadre, una manteta nova per al sofà o una autocaravana, tant se val, sigui el que sigui ens ha de fer feliços.

Un altre tema important és el pressupost. Us asseguro que jo soc la mar de feliç amb un boli nou. Aquest sol ser un dels meus regals habituals de Nadal. Sí, ja ho sé, tinc altres bolis, alguns en molt bon estat, però per Nadal acostumo a regalar-me un boli nou. Sabeu quin és el criteri que utilitzo? Doncs que sigui de quatre colors. El pressupost no passa de dos o tres euros i compleix tots els requisits d’un bon autoregal, a saber, no el necessito, és per a mi, entra en el pressupost i quan el faig servir em dona bones sensacions. Sí, un bon autoregal no ha de ser car. Una cosa més, quan obris els autoregals –sí, poden ser més d’un– al tió, a l’arbre o per Reis, pots fer-te el sorprès i dir-te –deixem al teu criteri si ho fas en veu alta o per a tu ma­teix– honno kimochi desu. Si traduïm aquesta expressió japonesa al català, el significat és molt romàntic, ja que ve a dir que el que t’estic regalant, el que t’ofereixo, no és res comparat amb el que et mereixes.

Doncs això mateix, aquest Nadal, quan et facis un autoregal, digues-te a tu mateix honno kimochi desu. Ens estimem poc, ens cuidem poc i fer-nos autoregals per Nadal és tota una mostra d’amor i de respecte cap a nosaltres mateixos.

tracking