Aquest any, sí

El setembre és ideal per començar projectes i canviar hàbits de vida; podem dir que és el mes dels bons propòsits i m’he proposat ajudar-te per poder convertir-los en realitat.

Aquest any, sí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les vacances sempre són inspiradores. Durant les vacances d’estiu canviem les rutines, ampliem el nostre cercle social i coneixem nous models de vida. A més a més, estem més relaxats i quan estem tranquils la creativitat flueix i pensem millor, sense límits. A les llargues sobretaules banyades amb sangria i a les becaines hipnòtiques, deixem que la nostra imaginació voli i això és fantàstic.

Arribat el setembre no podem perdre tota aquesta productivitat mental i aquests somnis d’estiu. Cada setembre ens debatem entre abandonar els nostres somnis o fer-los realitat, però cada any passa el mateix: amb la tornada a la rutina, aquells bonics somnis s’esvaeixen a poc a poc amb el pas dels dies quedant, només, en uns bons propòsits.

Doncs aquest any m’he proposat ajudar-te a fer que no et passi el mateix. Vinga! Posem-nos mans a l’obra! Somiar és fantàstic i fins i tot necessari, però mai transformarem cap somni en una realitat si no som capaços d’operativitzar-lo en un objectiu.

Aquest objectiu ha d’estar ben definit, ha de ser teu, mesurable i compatible amb la resta de la teva vida. De fet, és millor que tinguis pocs objectius però importants.

Acte seguit cal fer un pla de treball per aconseguir el teu objectiu. En aquest pla és molt important tenir en compte el temps del qual disposes. Sobre el paper tot és possible però en el dia a dia ja costa més, així que sigues realista amb les teves planificacions. Mai trobaràs temps per fer allò que no sigui important per a tu, així que si tens objectius tens prioritats definides, i si tens prioritats et serà molt més fàcil prendre decisions.

Aquest és un dels grans problemes, que no tenim unes prioritats clares i uns objectius definits i, saps què, doncs que aquell que no té prioritats treballa i viu per a les prioritats dels altres. Ens costa treballar per prioritats. En comptes de posar-nos amb allò important, ens posem amb el que és agradable, curt, fàcil o ràpid. Sense prioritats releguem allò important al final d’una llarga llista de tasques, urgències i distraccions.

Una cosa més. Has de ser una prioritat per a tu mateix. Aprèn a incloure’t entre les teves prioritats. Si ets capaç de fer tot això podràs tenir clar què és allò que t’ajuda a assolir els teus objectius i podràs enfocar millor la teva energia, triar millor les teves ocupacions i donar un sentit a les teves decisions.

Primer programa l’objectiu que tens i després el que faràs per aconseguir-lo. No es tracta d’estar molt ocupat, es tracta de focalitzar la teva atenció i feina sabent que si vols tenir resultats cal que hi posis tota l’atenció.

Doncs ja s’estan acabant les vacances i la tornada a la feina és cada cop més propera. El setembre és a tocar. Assigna i reserva un temps per pensar, no fos cas que el dia a dia et perdi. Cal ser molt fort per transformar el teu somni en una realitat i molt planificat per aconseguir-ho. Però aquest setembre és diferent, aquest any tens més recursos, aquest any, sí!

tracking