“Soc bastant tranquil”

Irineu Esteve. 24 anys. Esquiador de fons i estudiant de FP de mecànica de cotxes. Li agrada veure els ports dels llocs que visita i es mostra confiat que se celebraran les curses previstes

“Soc bastant tranquil”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Viatja per competir però els trajectes són de l’hotel a la pista i com a molt una compra al súper i no li permeten conèixer res. Mentre bona part del jovent estiueja, ell els dedica a fer gimnàs a la tarda i a fer bici, córrer o fer rollers amb diferent intensitat i afirma que el confinament “no m’ha atabalat gens”.

Com porta l’estiu, és diferent per la pandèmia?

Vam començar una mica més tard a entrenar-nos. A l’abril i part de maig fem vacances i ens va agafar el confinament, però després hem fet el mateix. Sí que has d’estar amb mascareta al gimnàs i al carrer, però ens entrenem molt a l’aire lliure i en no necessitar-la tampoc no ens afecta gaire. Havíem d’anar a Noruega a unes competicions però van anul·lar la participació d’atletes de fora i fins al setembre que no anem a Itàlia a fer neu no fem res més que entrenar-nos.

Sempre el passa entrenant-se?

Sí, tinc una setmana de vacances amb la família i ja està. Intentem ser la família al complet, de Madrid, de Suècia i de Rubí i agafar una casa a un lloc diferent una setmana tots. Hem anat a Saldet, un poble interior de Girona. Fa 3 o 4 anys vam anar a Suècia, a una illa, i la resta a Catalunya.

Què li agrada fer de vacances?

Els meus cosins fan molt submarinisme i he fet un curs per estar amb ells. M’agrada estar en família, activitats i platja. Vaig fent coses per no deixar-lo molt, màxim m’entreno tres dies, i me l’agafo molt de buidar el cap per tornar a començar.

Les vacances de veritat són quan acaba la temporada?

Sí, normalment al maig ens agafem una o dues setmanes de vacances totals. M’agrada estar a la platja i intentem fer amb els amics que no ens veiem massa, algun curs de motos o kàrting.

No és de grans viatges?

Ens agrada anar relativament a prop, agafant l’avió i conèixer llocs com Madeira. No som d’anar al Carib ni aquestes coses. M’atreu Tailàndia però el viatge és molt car i per una setmana que tenim no val gaire la pena.

Li resulta dur entrenar-se ara que els amics potser estan de vacances?

El més dur és que moltes vegades els amics fan plans i tu has de dir que no. Tinc comprovat que quan una setmana quedo més i me’n vaig a dormir tard, la setmana següent la passo just o caic malalt.

Què fa quan no s’entrena?

Quedar amb els amics, ara s’han aficionat al pàdel i aprofito per jugar una mica, que em desconnecta bastant. Si no, jugo bastant a la Play, a jocs de cotxes.

És tan tranquil com sembla?

Sí, soc bastant tranquil.

És ideal per a les competicions.

Tens nervis però no els exterioritzes i normalment em concentro, tot i que de vegades el cap desconnecta i encara que hi hagi cursa és quasi impossible connectar-lo. Al principi de la competició em costa bastant el ritme de carrera perquè no soc una persona gaire explosiva, d’espurna, després el mantinc, i de cap em costa arrencar una mica. Són curses de 15 km d’uns 30-40 minuts i amb el que entrenem, 30 minuts pots estar al màxim però si surts una mica lent, ja has perdut al principi encara que després hagis mantingut el ritme. Les curses que m’han anat millor són aquelles que he sortit molt ràpid.

Sempre ha sigut així, com eren els estius de petit?

Al principi no feia cap activitat física. Vaig començar amb judo als 7 anys i m’agradava bastant. Després als 10 em vaig apuntar a bike trial i als 13-14 anys a esquí de fons.

Passava les vacances al país?

Teníem una autocaravana i fèiem alguns viatges, recordo un estiu a Formentera que va ser el primer sense autocaravana i m’ho vaig passar molt bé.

NOU VERTICAL

L’esquiador es decanta per l’establiment ordinenc perquè “la parròquia sempre m’ha cridat l’atenció” i destaca que surt poc però quan ho fa el Nou Vertical és un lloc de referència especial.

tracking