“No pots dir que s'acaba la política”

Trini Marín. 54 anys. Mesos abans de plegar i assimilat el disgust perquè DA perdés la territorial, augura que marxarà amb “bon regust” perquè el retorn de la gent “és molt positiu i m’omple”.

“No pots dir que s'acaba la política”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repetirà Costa Daurada per tornar ràpid si l’activitat comunal ho demana, i aprofitarà per caminar, nedar i llegir.

Com es presenta l’últim estiu de cònsol?

Tothom em deia que l’últim any de mandat seria més tranquil i d’això res. A l’estiu ho tens tot ple d’actes, sempre estem fent activitats i tots els projectes que estem fent abans de l’agost m’agradaria tenir-los.

Quan farà vacances?

La segona quinzena de juliol, tornaré per estar dos dies de festa major. M’agrada anar a la platja, és l’oxigen després d’estar a les muntanyes. M’encanta prendre el sol, caminar, no és que faci gaire cosa més però és el moment de relax.

Li agrada fer grans viatges?

L’any passat vaig fer el viatge de la meva vida, que va ser anar a l’Argentina, dues setmanes, celebràvem els 25 anys de casats, una mica de tot. És molt maco, és recomanable. M’agrada viatjar però he tingut d’altres obligacions i no he pogut, de vegades vas a Espanya i hi ha coses maques per descobrir.

És capaç de desconnectar?

Ho provo, tinc la tranquil·litat de tenir aquí el cònsol menor però sí que és veritat que el mòbil sempre està amb mi i deixo dit que qualsevol cosa vull saber-la. Si ha passat quelcom greu urgent soc la primera que ho ha de saber i vull que em truquin i m’ho diguin. He tingut la gran sort de tenir molt suport dels fills i del marit, que saben que tinc aquesta obligació i responsabilitat i no diuen res, però jo procuro desconnectar el màxim possible.

Com eren els estius de petita?

Els meus pares van arribar aquí el 1956, són d’Albacete i sempre marxaven amb la família a Yeste i era molt divertida la vida al poble: menjar bé, festes... marxàvem la primera quinzena d’agost i al setembre fèiem una setmana a la platja. Aquí podies jugar al carrer, jo vaig néixer al carrer Estret i tinc bons records d’anar amb la bicicleta, tota la colleta del carrer. La meva germana tenia una perruqueria i hi anava a ajudar, a plegar tovalloles, tinc aquest record.

Quan va començar a treballar?

Vaig entrar a la CASS d’eventual amb 16 anys, buscaven una persona per arxivar fulls grocs. Vaig treballar-hi dos estius. Després vaig acabar els estudis d’FP, em vaig presentar a un edicte i vaig entrar amb 20 anys. Ara en serien 38, d’anys, no he fet una altra feina que a la CASS, tothom deia: “Una altra perruquera”, i jo deia que volia ser secretària i treballar a l’administració.

Com imagina l’estiu vinent després de tants anys en política?

Són vuit de cònsol i vuit de consellera, que no és el mateix. Et treus una motxilla de molts quilos de sobre però també per a mi tot ha sigut molt positiu, una experiència, surts molt preparada, hi ha gestions que has pogut portar a terme i a vegades han sigut complicades.

Ho trobarà a faltar?

Penso que els primers dies, el cuquet de la política.

Dona per acabada la política?

Això no es pot dir, puc dir que se m’acaba el mandat de cònsol.

Com veu les comunals?

Serà el comitè parroquial qui esculli, m’agradaria deixar un relleu del comú actual. Hem invertit molt i sanejat, i el proper cònsol tindrà una catifa vermella i una situació molt diferent.

Hotel Tudel

La cònsol escaldenca tria la plaça Coprínceps perquè “m’encanta” i a l’estiu es converteix en centre d’activitat musical i lúdica, i l’hotel Tudel “perquè m’agrada el cafè i t’hi trobes com a casa”.

tracking