“Mai havia viscut un estiu com aquest”

Gorka Aixàs. President del BC MoraBanc Andorra. No desconnecta mai de la feina. Des de finals d’agost ha estrenat una nova responsabilitat: ser pare.

Gorka Aixàs, entrenador del BC MorabancAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de petit Gorka Aixàs passa l’estiu a la platja de Cadaqués, a l’Alt Empordà. D’aquella època, en recorda les passejades en barca i els partits de bàsquet amb els amics. El d’enguany ha estat un estiu que sempre recordarà, ja que ha nascut el seu primer fill, l’Ander.

Com està anant l’estiu?

Mai havia viscut un estiu com aquest. He sigut pare el 21 d’agost i les vacances les hem hagut de fer al juliol perquè a l’agost havíem de ser aquí pel naixement. Vam fer quinze dies a Cadaqués. Ha estat un estiu diferent i amb poques vacances, per circumstàncies lògiques.

Què és el que més li agrada?

Anar a Cadaqués. Hi he estat tota la vida, els meus pares tenen una casa allà i m’agrada gaudir de la platja.

Però no suporta...

La calor. Si vaig al mar em banyo i busco l’ombra. M’agrada que l’estiu sigui curt, que faci fred aviat i que comenci ja l’hivern. Duro poc.

Quin menjar prefereix a l’estiu?

Menjo de tot però m’agrada molt l’ar­ròs, la tonyina fresca, les anxoves de Cadaqués... Com estàs a un lloc de platja sempre ve més de gust que no durant la resta de l’any.

Què no pot faltar a la maleta?

El mòbil i el portàtil. No sé anar enlloc sense això. No només per la feina, sinó per l’hàbit, per l’oci... Visc connectat. La càmera de fotos també me l’enduc. Hi tinc molta afició. M’agrada molt fer fotografies i publicar-les a Instagram.

No desconnecta de la feina?

No, perquè l’activitat no para, no tanquem quinze dies per vacances. A l’estiu és quan renovem patrocinadors, hi ha fitxatges, canvis a la plantilla... i estem tot el dia al telèfon. A la meva dona no li fa cap gràcia [riu].

Aprofita per descansar?

La idea és aquesta, encara que al final acabi costant. A mi el fet de canviar de lloc i fer esport m’ajuda molt.

Com recorda els estius de quan era petit?

Els estius sempre els he passat a Cadaqués. Em passava el dia anant en barca amb els meus pares i després a la tarda em reunia amb els amics per jugar a bàsquet al pati de l’escola. Quan vam ser més grans anàvem a la sala de jocs recreatius, on interactuàvem amb tothom.

Té algun viatge pendent?

El que tenim “superpendent” amb la meva dona és Roma. De fet el teníem lligat i no l’hem pogut fer pel tema de l’embaràs. També m’agradaria molt anar a Croàcia i tornar als Estats Units, tot i que hi he estat unes tres vegades. En canvi, la part asiàtica no em crida l’atenció. Prefereixo la banda dels EUA o Europa.

Racó d'En Josep

Gorka Aixàs escull la terrassa d’aquest restaurant situat al centre de la capital perquè és “el punt de trobada de la junta directiva després de cada partit”, està “a prop del despatx” i és on va sovint a dinar.

tracking