Amb la motxilla i les xiruques

Un refugi meravellós

El recorregut del refugi del Pla de l'Estany circula per la Massana, amb 9,1 quilòmetres, i bona part de la ruta passa pel parc natural comunal de les valls del Comapedrosa, un espai protegit des del 2006.

Un refugi meravellósWIKILOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’itinerari presentat és un recorregut circular per la parròquia de la Massana que permet descobrir el Pla de l’Estany i també antigues bordes de muntanya com la Percanela, el Torner, els Prats Nous i la Coruvilla. És una ruta amb una dificultat notable, especialment per l’exigència del primer tram, en què el pendent és molt elevat. Aquest tram concentra, en pocs quilòmetres, gran part del desnivell positiu de la ruta. L’excursió presenta algunes dificultat tècniques destacables, té una longitud de poc més de nou quilòmetres d’anada i tornada, acumula un desnivell de sis-cents metres i es tarden unes quatre hores a fer-la. Durant el recorregut es van trobant marques de pintura segons el tram que s’estigui passant: marques blanques i vermelles del GR-11.1, marques grogues i vermelles del GRP i punts grocs durant tot el recorregut. L’itinerari comença al nucli antic d’Arinsal, des d’on es puja pel camí de Percanela fins a la borda homònima. Seguint en direcció cap a les Fonts es passa per les bordes del Torner i dels Prats Nous i es va al collet de la Font Podrida, des d’on s’arriba a la zona del Pla de l’Estany, amb el refugi al mig, que rodejat amb el paisatge formen un autèntic amfiteatre d’imponents muntanyes que ronden els 3.000 metres d’altitud. Des d’aquest punt s’ha de desfer un tram de recorregut i s’agafa el camí del rec d’Areny fins a les bordes de Coruvilla i el sender que porta cap a la urbanització de Prats Sobirans. Posteriorment, es travessa un túnel i es continua per la carretera fins arribar al nucli d’Arinsal.

Al llarg de tot el recorregut es pot gaudir d’unes meravelloses vistes de tota la vall d’Arinsal, on destaquen especialment les panoràmiques sobre una de les muntanyes més populars i emblemàtiques d’Andorra, l’alt de Comapedrosa, que amb els seus 2.939 metres d’altitud és el sostre del Principat. L’itinerari també permet descobrir testimonis de l’antiga i destacable activitat ramadera de la vall d’Arinsal. Bona part de la ruta transcorre per l’interior del parc natural comunal de les valls del Comapedrosa, un espai protegit des del 2006 i situat al sector nord-occidental de la parròquia de la Massana.

LOCALITZACIÓ: la Massana. DURADA: 4 hores i 10 minuts anada i tornada. DIFICULTAT: notable. DISTÀNCIA: 9,1 quilòmetres (anada i tornada). DESNIVELL: +600 metres.

Un refugi meravellós

tracking