Un espai únic

Camí del Mereig. La diversitat dels medis creuats al llarg del recorregut és un dels atractius més importants de l’itinerari

Un espai únic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta proposada té com a atractiu principal la diversitat de medis que es creuen al llarg de tot el recorregut. A l’inci, el camí passa a prop d’un com que està tallat dins de la roca, l’únic que es pot veure a tot el Principat, i arriba a les bordes de Mereig i els seus camps, que estan totalment coberts de blanc, els quals es converteixen en un dels principals atractius de l’itinerari. La ruta del camí del Mereig finalitza en una zona de boscos que porta fins al coll d’Ordino, lloc en el qual es poden observar nombrosos rastres d’animals.

L’itinerari del camí del Mereig s’inicia al collet de Montaup, a la carretera CS-240, al punt quilomètric 6,5, tot just al punt on se situen els tòtems, unes estàtues d’estructures autogeneradores. La ruta segueix cap al mirador del roc del Quer. Una parada imprescindible si es vol capturar una de les panoràmiques més espectaculars d’una de les tres valls d’Andorra.

El recorregut després continua pel camí senyalitzat dels Coms, que segueix fins arribar a les bordes del Mereig. Des d’aquest punt s’ha de reprendre el camí d’accés a les bordes que portarà el senderista de nou fins a la carretera del coll d’Ordino. Durant el tram final del trajecte s’ha de tenir en compte que abans de l’últim revolt de camí s’ha de seguir el camí paral·lel a la carretera de Montaup fins arribar al punt de sortida.

Un recorregut de baixa dificultat que resulta molt agradable de realitzar en un dia assolellat i des del qual es poden obtenir diverses panoràmiques. No obstant això, tant el lloc web de l’oficina de Turisme, Visitandorra, així com el material de l’oficina turística de Canillo recorden a les persones que volen realitzar aquests tipus de recorreguts amb raquetes de neu o esquís de muntanya que revisin abans de començar el risc d’allaus a la zona, així com l’accessibilitat fins al punt de sortida.

LOCALITZACIÓ: Canillo DURADA: 1 hora i mitja d’anada i 1 hora i mitja de tornada. DIFICULTAT: fàcil DISTÀNCIA: 3 quilòmetres DESNIVELL: +189 metres i -154 metres

tracking