Vista sobre les pistes

El recorregut cap a l'estany de Querol s’inicia a les Bordes d’Entor, des d’on es pot obtenir una molt bona vista de les estacions d’esquí de Soldeu i del Tarter, així com del circ de Pessons, al fons

Vistes sobre l'estany de Querol glaçatWIKILOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un original, agradable, tranquil i bonic recorregut, que s’inicia a les Bordes d’Entor, que arriba fins a l’estany de Querol, primer, coronant després el turó que se situa sobre el mateix estany, una zona des d’on es pot obtenir una molt bona vista panoràmica sobre les estacions d’esquí de Soldeu i del Tarter, així com del circ de Pessons, al fons.

Per tal de començar la ruta proposada aquesta setmana, s’ha de seguir el camí cap a la Tosa d’Entor, tot i que molt abans d’arribar al final s’ha de desviar a la dreta, en trobar el rètol que indica la ruta cap a l’estany de Querol.

Es tracta d’un recorregut que és curt, encara que el desnivell està per sobre dels quatre-cents metres amb alguna rampa notable, que pot incrementar lleugerament la dificultat de la ruta. Tot i això, es pot fer com un nivell d’iniciació a les raquetes. El camí s’ha de realitzar seguint les marques grogues en format de ruta d’estiu, tot i que en ser una zona poc concorreguda i si fa poc que ha nevat, és possible que s’hagi d’obrir traça, ja que no s’hi trobaran gaires marques ni fites. Només hi ha un indicador a la sortida i un altre a la desviació cap a l’estany de Querol que segueixen visibles tot i realitzar la ruta durant la temporada d’hivern.

Es recomana seguir el recorregut amb l’ajuda d’un GPS, per poder garantir el seguiment i no passar de llarg cap trencall. D’altra banda, cal tenir en compte el risc d’allaus i revisar el nivell que se’n produeixi alguna a la zona a través dels canals d’informació oficials, abans d’emprendre el camí. Es tracta d’un recorregut de forma circular, tot i que hi ha alguns trams que difereixen lleugerament tant a l’anada com a la tornada.

LOCALITZACIÓ: Canillo DURADA: 4 hores i 50 minuts anada i tornada. DIFICULTAT: fàcil DISTÀNCIA: 5,45 quilòmetres DESNIVELL: +428 metres

tracking