TERESA COLOM

Un entrepà de llom i una Fanta

Teresa Colom

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escriptora i poeta Teresa Colom recorda un matí, quan tenia 21 anys, que estava passejant sola pel centre de València, on havia anat a visitar uns amics. “Era en un carrer molt concorregut, a punt de travessar un pas de vianants, i se sentia una veu d’home que deia: Dinero para un bocadillo, por favor”.

La gent estava pendent del semàfor i no en feien cas. “Just quan es va posar verd, vaig tornar a sentir-lo, em vaig girar i vaig veure un noi que devia rondar la trentena”. Colom li va preguntar si de veritat volia un entrepà i el va acompanyar al bar més proper. “Un bocadillo de lomo con queso y una Fanta de naranja. No s’ho creia, quan li vaig dir que podia demanar el que volgués. Aquell dia vaig aprendre alguna cosa: anem pel món amb tantes pors i prejudicis que, massa sovint, perdem el contacte amb les persones que ens envolten”.

CALAIX DE SASTRE

Cocreació literària amb 100.000 alumnes Pol Castellanos L’autor urgellenc Pol Castellanos cocrearà una novel·la amb 100.000 estudiants de tot Catalunya i d’Andorra, a través de la plataforma educativa digital Fiction Express. La trama del llibre, El rastre de la guineu, ens trasllada al Sant Joan del 1997, quan uns fets terribles van commocionar el poble de Brugent. Cinc amics havien acabat la secundària i aquell seria l’últim estiu que passarien junts abans d’emprendre diferents camins. Han passat més de vint anys i l’Oliver no s’explica la desaparició de la Duna.

tracking