Match point de cinema

La vicepresidenta del Cineclub de les Valls, Assun Lluís, assegura que és una “pirada” del tenis. Aquesta afició l’ha portat a veure molts campionats, però només en dues ocasions ha pogut “gaudir del privilegi” de presenciar dos dels torneigs més importants del món: el Roland Garros del 2016, a París, i el torneig de Wimbledon del 2017.

En tots dos casos, Lluís i la seva filla, amb qui comparteix afició, van ser beneïdes per la fortuna. I és que van poder veure la seva tenista preferida, Garbiñe Muguruza, arribar a la final, jugar i guanyar, cosa que no ha tornat a passar en cap d’aquests torneigs mítics. Si ja va ser una sort que Muguruza guanyés, també ho va ser que elles dues fossin a les grades: les entrades de París les van trobar inusualment barates perquè el Sena s’havia desbordat, mentre que la final de Wimbledon els va tocar per sorteig.

CALAIX DE SASTRE 27È CONCURS DE POESIA MIQUEL MARTÍ POL

La Biblioteca Pública del Govern ha fet públiques les bases del 27è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol, certamen que té com a objectiu incentivar la creació lírica i que està obert a totes les persones residents al Principat d’Andorra, majors de 18 anys. El concurs és de temàtica lliure i consta de dues categories: categoria poema i categoria recull. Les obres es poden enviar per correu electrònic a l’adreça bibliopublica@andorra.ad. Les bases completes es poden consultar al web www.cultura.ad. El termini de presentació finalitza el 15 de març.

EFEMÈRIDE PER MOLTS ANYS, POMPEU FABRA

El filòleg català, conegut per establir la normativa moderna de la llengua catalana, va néixer el 20 de febrer de 1868 al barri de la Salut, a l’antiga vila de Gràcia. Segons Josep Pla, “Fabra ha estat el català més important del nostre temps”.