Oriol Vilella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estiu del 1996. Cinc mesos d’Hysteriofunk. Vilella i els membres del grup havien vist en fotos un espai natural dels Països Baixos on volien anar a tocar tot fent gira també per França. El ministeri de Cultura, amb Canturri al capdavant, va concedir-los 160.000 pessetes per adquirir una furgoneta i posar rumb al nord. Després d’alguns concerts, van fer cap a l’objectiu: el gran dic holandès de Hondsbosche Zeewering. Sense GPS ni mapa, havien de parar als pobles a demanar informació sobre la ruta a seguir, i per fer fàcil la comunicació van dibuixar en una llibreta una muntanya amb la punta ben arrodonida, com les dunes d’arena que frenen el mar.

A cada persona que veien li ensenyaven l’esbós, i li demanaven pel “big dick”, que en anglès no és altra cosa que el “gran penis”, cosa que el seu dibuix també donava a entendre.

Imaginin-se les cares...!

CALAIX DE SASTRE CENIZA EN LA BOCA, BRENDA NAVARRO

Aquesta obra de l’autora mexicana, publicada per l’editorial Sexto Piso l’any 2022, explica la història de vida de dos germans des del seu Mèxic natal fins a Espanya (a Madrid primer, i a Barcelona després), on la seva mare va traslladar-se a viure buscant un futur millor per a ella i la seva família. Diego, el germà petit, va suïcidar-se, i la germana viu turmentada per la imatge del seu germà mort. Una obra que ens parla del desarrelament, la xenofòbia, la dificultat d’emigrar i de l’adaptació de les persones a una vida lluny de casa seva.

EFEMÈRIDE DIA DE LA FUNDACIÓ DE JAPÓ EL 660 A.C.

El Japó és un dels països del món amb més història, i segons la tradició fou fundat l’11 de febrer de fa 2.684 anys per part de Jinmu Tenno, literalment ‘guerrer diví’, el qual va esdevenir el primer emperador del país del sol naixent.

ceniza en la boca

tracking