LAURA GÁLVEZ-RHEIN

Indefensa davant la policia

Laura Gálvez-Rhein

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove fotògrafa Laura Gálvez-Rhein lamenta avui no haver denunciat formalment una situació d’abús policial que va patir a Barcelona fa tres anys i que li va provocar angoixa els dies següents, quan no sabia si les amenaces que havia rebut mentre va estar retinguda tindrien alguna conseqüència posterior. Aquella nit, havia anat amb un amic a un local del Raval. A la sortida, van ser retinguts dues vegades consecutives durant hores. A la segona, quan l’únic que havien fet era intentar comprar un parell de llaunes de cervesa al carrer, un agent la va empènyer contra el cotxe policial per treure-li la bossa i agafar-li el DNI.

Per a Gálvez-Rhein, l’acció policial en tots dos casos va ser desproporcionada. “Em fa ràbia perquè estic convençuda que ens van tractar així per la nostra estètica punk”. Està dolguda pels prejudicis als cossos policials i reconeix que aquella nit l’ha marcat.

CALAIX DE SASTRE

Canigó 1883 L’actor Lluís Soler es posa novament a la pell de Jacint Verdaguer en aquesta segona pel·lícula d’Albert Naudín sobre les excursions del poeta al Pirineu durant els estius del 1882 i 1883, i que són la inspiració del seu gran poema èpic Canigó. A diferència de Maleïda 1882, la pel·lícula Canigó 1883 explica la història des de la ficció. Una bona part de les escenes van ser rodades a Andorra i, des de divendres passat, la pel·lícula es pot veure als Cinemes Illa Carlemany. Completen el repartiment Sílvia Bel, Santi Pocino i Xavier Boada.

Efemèride

Per molts anys, Charles Dickens “Era el millor dels temps, era el pitjor dels temps, l’era de la saviesa, l’era de l’estupidesa.” L’autor de Grans esperances, Oliver Twist i Història de dues ciutats (aquí citada) va néixer a Landport, Portsmouth, el 7 de febrer del 1812.

tracking