NÚRIA MONTES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El febrer del 2020, l’actriu andorrana Núria Montes i el seu company van anar als Estats Units a fer la cèlebre Ruta 66, acabant-la a Los Angeles. La primera nit a la ciutat la van destinar a recórrer els indrets que acostumem a veure a les pel·lícules i sèries americanes; i van acabar en un antic Speakeasy, el típic establiment que a l’època de la llei seca servia alcohol d’amagat.

A fora al jardí, van sentir que un grup feia versions de la mítica banda Green Day, fins que el seu company va dir: “No són versions, són els Green Day en persona!”. El grup feia una festa privada en el mateix local i la parella es va trobar al bell mig d’un concert de la formació californiana.

Explica la Núria que “per una estona, entre la ruta per Los Angeles, mudats com anàvem per accedir al local i amb aquell concert exclusiu, ens vam sentir com si fóssim estrelles de Hollywood!”

CALAIX DE SASTRE

ARAÑA - JON BILBAO

Aquest llibre de relats a mig camí de la ficció i el realisme publicat per l’editorial Impedimenta ens torna a acostar als personatges de Basilisco del mateix autor, especialment a les històries del pistoler John Dunbar i les seves aventures al bell mig de l’oest americà de mitjan segle XIX. Les narracions sobre Dunbar són trepidants i ens transporten a un món que sovint coneixem més per la indústria cinematogràfica que per la literatura, malgrat que en la ploma de Bilbao no trobem a faltar cap dels elements propis del gènere western més típic.

EFEMÈRIDE

CREUANT EL RIN CONGELAT

El 31 de desembre del 406, un grup heterogeni de pobles germànics format per vàndals, alans i sueus va travessar el Rin, que estava congelat. Una data cèlebre en la història de la decadència de l’imperi romà d’Occident, que ja vivia la seva fi.

tracking