Televisió

Provocant polèmica

‘The crown’ desperta les crítiques de l’exsecretari de premsa d’Isabel II, Dickie Arbiter, que veu un “excés dramàtic insensat” en la sisena temporada.

Provocant polèmica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena i última temporada de The Crown ja està disponible a Netflix. Un lliurament que està rebent fortes crítiques per la representació de la mort de la princesa Diana. Dickie Arbiter, exsecretari de premsa de la reina Isabel II durant el període representat a la present temporada, acusa el creador de la ficció, Peter Morgan, d’un “excés dramàtic insensat”, destacant a Deadline que en els últims episodis “han perdut el seny” amb les llicències dramàtiques.

Arbiter critica especialment les escenes en les quals s’informa els fills de Diana de la seva mort, qualificant-les d’insensibles i innecessàries, i denuncia inexactituds, com ara l’afirmació que la princesa havia de ser portada en una furgoneta de Harrods.

L’exresponsable de premsa també assenyala discrepàncies en la representació dels preparatius pel funeral de Lady Di. Segons la sèrie, va ser la reina qui va decidir que el funeral fos públic, però Arbiter afirma que en realitat va ser el germà de Diana, Charles Spencer. Aquest, detalla Arbiter, creia que, degut a la popularitat de la finada i el seu estatus de figura pública, la cerimònia no havia de quedar restringida a l’àmbit privat.

La darrera temporada de The Crown, dividida en dues parts, cobrirà esdeveniments importants entre el 1997 i principi del 2000, incloent la mort de Diana i Dodi al-Fayed, el mandat de Tony Blair com a primer ministre i els inicis de la relació entre el príncep Guillem i Kate Middleton. Inspirada en esdeveniments reals, aquesta dramatització fictícia narra la història de la reina Isabel II i els esdeveniments polítics i personals que van marcar el seu regnat. Les primeres cinc temporades ja estan disponibles a Netflix i els primers quatre episodis de la sisena ja es poden veure a la plataforma.

tracking