Televisió

Desconstruint la fama

Netflix estrena demà ‘Fanático’, una sèrie de cinc capítols que reflexiona, a ritme de trap, sobre el preu de ser famós i els perills inherents a les xarxes socials.

Un fotograma de 'Fanático', la nova producció de Netflix.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Netflix estrena demà Fanático, sèrie creada per Dani del Águila, Federico Maniá i Yago de Torres. La ficció segueix els passos de Lázaro (Lorenzo Ferro), un jove que, després de la mort d’un famós cantant de trap, aprofita l’oportunitat per suplantar l’artista. A través de la història del protagonista, que treballa com a repartidor de menjar a domicili, la ficció reflexiona sobre el costat fosc de la fama i la pressió generada per les xarxes socials.

“Lázaro és una persona que vol ser famosa sense saber el que és la fama i sense saber les conseqüències que té”, ha explicat Ferro en una entrevista concedida a Europa Press. “Avui dia sento que molts joves volen ser famosos, però tenen una romantizació de la fama. Per moments la veig com un pes o com un privilegi, perquè t’obre moltes portes, però és gairebé una feina”, agrega. L’intèrpret vol que la ficció plantegi una reflexió entre els més joves. “Generarà preguntes. El bo seria que la vegi un noi que vol ser famós, acabi la sèrie i digui: “Vull ser famós?””, apunta Ferro.

Després de la mort del cantant Quimera, Lázaro va obtenint likes en xarxes socials a base de vídeos fent-se passar per l’artista, un reflex de la importància que té l’aprovació aliena per als usuaris d’aquestes plataformes. “Siguis famós o no, hi ha pressió per tenir likes i per lluir millor que el teu col·lega, és així”, opina Carlota Urdiales, una altra intèrpret de la sèrie.

Al marge de la reflexió sobre l’èxit, Fanático té tots els ingredients estètics i musicals per atreure els joves. “Si jo tingués 16 anys i em trobo amb alguna cosa amb aquesta estètica, amb aquesta música, hauria flipat. És una cosa molt nova”, recalca l’actor Fernando Valdivieso.

Roger Gual dirigeix la sèrie, que consta de cinc episodis. A més dels esmentats actors, completa el repartiment principal Eva Almeida.

tracking