Televisió

El debut de Filmin

La Plataforma estrenarà la seva primera sèrie original, ‘Doctor Portuondo’, el 29 d’octubre vinent. Jorge Perugorría interpreta un peculiar psicoanalista.

Jorge Perugorría en el paper del doctor Portuondo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

a plataforma Filmin estrenarà el 29 d’octubre vinent Doctor Portuondo, la primera sèrie original de la plataforma que adapta la novel·la autobiogràfica del creador i director de la sèrie, Carlo Padial. La història narra la seva experiència amb la teràpia d’un peculiar psicoanalista. Per a l’adaptació, Padial ha treballat amb el seu inseparable guionista Carlos de Diego.

El protagonista és un jove neuròtic al qual atabalen petits i insignificants detalls quotidians. Per tractar-se inicia una teràpia amb un psicoanalista que crida als seu pacients, jura en nom de Freud i no entén el segle XXI. El pacient anirà descobrint en el doctor Portuondo una persona sorprenent, sàvia, imprevisible i divertida. Padial, però, no és l’únic pacient i per la fosca consulta veurem passar d’altres personatges força particulars, interpretats per actors tan coneguts com Berto Romero o Arturo Valls.

Padial afirma que “Doctor Portuondo és una oportunitat única de fer teràpia encara que sigui com a espectadors”, ja que es tracta d’una ficció “que ens ajuda a entendre’ns a nosaltres i a les persones que coneixem, sempre des de l’humor i el respecte”, afegeix.

La comèdia arriba en un moment especialment propici, a causa que després de la pandèmia la qüestió de la salut mental és sobre la taula en el debat social i polític.

La sèrie està formada de sis episodis de 25 minuts en els quals Jorge Perugorría dona vida al carismàtic psicoanalista i Nacho Sánchez interpreta el mateix Carlo Padial. Al costat d’ells completen el repartiment Olivia Delcán (Vis a vis), David Pareja (Amigo) i Elisabet Casanovas (Merlí), a banda dels ja esmentats Valls i Romero.

Abans de la seva estrena a Filmin, la sèrie serà presentada al complet en una marató, el 21 d’octubre al Serielitzados Fest, a Barcelona.

tracking