Televisió

'Hierro': punt final?

Els germans Coira, responsables de la ficció de Movistar+, descarten a hores d’ara una tercera temporada. El segon lliurament acaba d’estrenar-se a la plataforma.

'Hierro': punt final?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera temporada de Hierro va ser un èxit més enllà de l’esperat i per a la segona, que acaba d’estrenar-se a Movistar+, els germans Coira han superat el repte de ser “fidels” al que s’ha fet i alhora innovar. No obstant això, ara com ara, descarten una tercera temporada.

“N’hem fet dues, és un bon plantejament i no veiem com continuar, sempre plantegem una temporada tancada”, ha dit Pepe Coira, creador i guionista de la sèrie protagonitzada per Candela Peña i Darío Grandinetti, i rodada en la remota i exòtica illa canària que li dona nom. “Un lloc com El Hierro té unes característiques que fan molt difícil prolongar-lo, no podíem fer d’El Hierro una espècie de Bronx en el qual se citen criminals un darrere d’un altre, seria estrany”, ha precisat.

En la primera temporada la jutgessa Montes (Peña), nouvinguda a l’illa, havia d’esclarir un assassinat mentre es topava una vegada i una altra amb els tèrbols negocis de Díaz, un empresari local (Grandinetti) que apareix com a etern sospitós però alhora desperta una certa simpatia en la jurista. Part de l’atractiu de la sèrie radica en aquesta tensió entre els dos personatges, que els Coira continuen explotant en la segona temporada, alhora que introdueixen una nova trama i nous personatges.

Grandinetti ha apuntat que en aquest nou lliurament el seu personatge va una mica més cap a la llum. “Les coses que defensa són les que defensa qualsevol: el seu negoci, el seu entorn, la seva filla... el veurem més per aquesta tasca que pel narcotràfic”, ha assenyalat.

Tot just arrencar el rodatge de la nova temporada, el febrer passat, la Covid-19 els va obligar a mantenir-lo aturat durant tres mesos. En tot cas, Pepe Coira ha destacat que “la urgència per treballar va desaparèixer, així que vam poder elaborar amb més calma el final de la sèrie”.

tracking