La proposta del dia

Dones d'aigua

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Dones d'aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA

-‘DONES D’AIGUA’

'Dones d'aigua' és una creació artística exclusiva amb coreografies que donaran vida a llegendes i contes d'Engolasters.

Hora: 21 h.

Camí hidroelèctric d'Engolasters. Escaldes.

EXPOSICIONS

-'LLUM DEL ROMÀNIC’

Exposició amb una trentena de peces que reinterpreten l’art pictòric romànic, andorrà, català i europeu. La fascinació de Rosa Obiols per la pintura de l’edat mitjana l’ha portat a treballar la tècnica de la pintura al tremp d’ou, amb la qual torna el color a Maiestas Domini, Verges i sants medievals, per recuperar la tècnica i la iconografia d’un art mil·lenari.

Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE).

Fins al 31 d’octubre.

-‘ASTÈRIX, ALS ORÍGENS DEL MITE’

Astèrix, el personatge creat per René Goscinny i Albert Uderzo, ha fet 60 anys en plena forma. En aquesta exposició podreu conèixer el procés de creació que els seus creadors van emprar per donar forma a un dels mites del còmic mundial.

Museu La Massana Còmic. La Massana.

Fins al 19 de setembre.

-‘ESTRIPAGECS: CONTRASTOS I MEMÒRIA. DE PERE MOLES'

L’exposició és un recull polièdric de l’activitat artística de l’andorrà Pere Moles. Hi trobem algunes de les seves obres més destacades, des de l’escultura a les arts pictòriques o el disseny gràfic i, fins i tot, flirtegen amb l’interiorisme i l’art digital, totes amb els estripagecs com a eix central.

La Cortinada. Ordino.

Fins al 10 de novembre.

-‘HISTÒRIES DE PORTES ENDINS’

Ofereix bocins d'història interna dels museus a partir dels objectes, els espais o altres històries que li siguin properes.

Museus d'Andorra. Andorra la Vella.

Fins al 31 d’agost.

-‘JOAN MONEGAL. EL SIMBOLISME ESTÈTIC’

Una mostra retrospectiva amb la finalitat de ressaltar tant la riquesa creativa com la riquesa del llenguatge plàstic de Joan Monegal.

ArtalRoc. Av. Carlemany, 8. Escaldes.

Fins al 13 de setembre.

NITS D’ESTIU

-‘VISITA NOCTURNA A LA MOSTRA ‘ART EN EL VINIL’'

Visita guiada a l’exposició 'Art en el vinil', un recorregut per les portades de disc més artístiques de les darreres dècades, signades per artistes destacats com Picasso o Warhol, i d'altres de grups tan coneguts com Nirvana o Rolling Stones. Hora: 20.30 h i a les 22 h.

Centre d'Art d'Escaldes-Engordany, Escaldes-Engordany

MÚSICA

-‘LES ANXOVETES, HAVANERES’

Cada dimarts i dijous, Ritmes, capital musical.

Hora: 19.30 h. Espai de l’antiga caserna de Bombers. Andorra la Vella.

-‘TIRIPAJAZZ’

Un jazz desenfadat, sense complexos ni prejudicis. Un viatge inesperat per estils i ritmes diferents, on la improvisació és una convidada especial, encapçalat per la cantant i compositora Odette Tellería, membre de l’aclamat grup Gemma 4. Hora: 19.30 h. Plaça de l'Església de Sant Pere. Pas de la casa.

-‘ANTÒNIES DARKNESS’

Versions pop rock amb caràcter acústic i folk.

Hora: 19 h.

Prat del Roure. Escaldes-Engordany

ACTIVITATS INFANTILS

-‘FESTA XAXI PIRULIS’

Vine, balla i diverteix-te en famí́lia amb la Bruixa Maduixa i la senyora Mongeta com a animadores, sense oblidar el Camallarg, un xanquer molt mogut. Hora: 17 h.

Prat Gran. Encamp.

tracking