Reportatge

La música de Morell

El teatre de les Fontetes va acollir abans d'ahir al vespre el segon acte del ‘Mes Morell’, que va comptar amb un recital a càrrec de la soprano Jonaina Salvador i el pianista Jordi Barceló, tot i que amb poc públic, segurament per prendre precaucions pel Covid-19.

La música de MorellMartí Pons

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Eixartell i Flor de neu. Dos poemes de l’escriptor Antoni Morell que ahir es van poder escoltar de manera recitada i cantada al teatre de les Fontetes dins dels actes del Mes Morell. La soprano Jonaina Salvador i el pianista Jordi Barceló van ser els encarregats de fer lluir durant una hora l’obra de l’escriptor, que va morir el mes de gener passat. Al recital també es va comptar amb la col·laboració del baríton massanenc Guillem Forné i amb els rapsodes Elena Pérez i l’urgellenc Joan Aixàs, tots dos components del Cor de l’Òpera, que van recitar els poemes abans que fossin inter­pretats.

Qui no va ser tan receptiu va ser el públic, ja que segurament per prendre precaucions pel Covid-19 només hi van assistir poc més d’una quinzena d’espectadors. Malgrat això, els artistes van ser optimistes i sense perdre la professionalitat en cap moment van oferir un recital notori, com ja és costum en Salvador i Barceló.

“És bo posar la cultura sobre l’escenari i sobretot homenatjar persones que han estat referents per al país”, va dir Barceló al Diari. És que al recital tota la música que es va poder escoltar estava composta pel mateix Barceló. Excepte dues peces, que van ser de la compositora i pianista andorrana Natàlia Solà, de la qual va destacar L’Eixartell, amb lletra del propi Morell, inclòs en l’espectacle Interiors, que es va estrenar en el mateix teatre ara fa cinc anys. En aquesta ocasió, però, el poema va ser interpretat per Forné. “Vam pensar que era bo que fos interpretat per ell, ja que va ser musicat per un baríton”, va dir Barceló. La resta van ser composicions del pianista, algunes per a piano i altres per a veu i piano. “El més bonic de tot això és que estrenem algunes de les peces que trauré en el meu últim disc”, va afegir el pianista. Un treball que veurà la llum en uns dos mesos, ja que està ultimant els treballs de disseny, “i és una feina que faig en el meu temps lliure i, és clar, no ho puc fer ràpidament”. Les peces que es van poder escoltar van ser La vida és la mar (mama) i Amor ets tu.

“Vam presentar un format de lied, és a dir, amb cançó lírica, perquè creiem que era més important destacar la lletra”, va explicar Salvador. És que el lied es caracteritza per ser una cançó curta a partir d’un poema al qual s’hi afegeix música amb un solista i acompanyament, generalment el piano.

El següent acte, el 18 de març a les nou de la nit a la biblioteca massanenca, amb un club de lectura en què es llegirà Set lletanies de mort.

tracking