Espectacles

L'Academy of St Martin in the Fields i el ballet de Niça, a la Temporada

El cicle de la capital desgrana amb comptagotes un cartell on repeteix l’orquestra fundada per sir Neville Marriner, amb les ‘Estaciones porteñas’ de Piazzolla

L'Academy of St Martin in the Fields i el ballet de Niça, a la TemporadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sigui a causa d’una nova estratègia comunicativa o per alguna altra raó desconeguda, els responsables de la Temporada continuen desgranant el cartell de la vint-i-sisena edició amb comptagotes. A l’actuació del tenor polonès Piotr Beczala dimecres de la setmana passada se sumen dues noves cites: el 13 de febrer serà el torn del Ballet Nice Méditerranée, companyia de dansa de la ciutat de Niça, mentre que el 19 de març (dijous en ambdós casos, i amb les vuit del vespre com a horari ja habitual) tornarà a passar per l’escenari del Centre de Congressos de la capital l’Academy of St Martin in the Fields, formació que ja va actuar el 2015 –amb ple pràcticament absolut–. El cicle que organitzen el comú de la capital i MoraBanc estaria pendent de tancar encara un quart espectacle, un presumible plat fort del qual el director artístic del cicle, Josep Maria Escribano, es va limitar a apuntar que “s’està negociant” i que, tot i que confia que les perspectives són favorables, “depèn dels pressupostos i altres factors”. De moment, les entrades per als dos espectacles ara anunciats ja estan a la venda, a la pàgina web morabanc.ad/entrades i físicament, a la Llacuna i a l’oficina de turisme d’Andorra la Vella. El Ballet Nice Méditerranée, una de les companyies més importants de França, oferirà a l’escenari de la capital un programa divers, bàsicament de dansa neoclàssica, però en què destacaran coreografies de Gene Kelly, prestigiosa figura del musical de Hollywood que va interpretar títols cabdals del gènere, com ara Cantant sota la pluja o Un americà a París. La companyia, creada el 1947, va fer un salt a la primera fila a partir de la incorporació, el 2009, d’Eric Vu-An com a director artístic, que hi va recalar després de passar per l’Òpera de París. Actualment col·laboren estretament amb estructures com el Conservatori de Niça o el Monaco Dance Forum, que els va convidar a actuar en el marc de la commemoració del centenari dels Ballets Russos.

Una brillant solista

L’Academy of St Martin in the Fields va obrir la Temporada el 2015. En aquell cas portava al capdavant el nord-americà Joshua Bell, un dels violinistes més prestigiosos del moment, i en aquesta nova aparició sobre l’escenari andorrà la formació, fundada el 1958 per sir Neville Marriner, actuarà sota la batuta de Simon Blendis. Estaran acompanyats per la violinista espanyola Leticia Moreno, intèrpret que ha enregistrat amb el prestigiós segell Deutsche Grammophon i que ha tocat amb la Filharmònica de Viena o la Simfònica de Chicago. “Una de les violinistes més brillants del panorama internacional”, va afirmar Escribano. La formació britànica tocarà obres de Mozart, Txaikòvski –la Serenata per a orquestra de corda, una obra “titànica”, segons la va glossar el director artístic del cicle– i Bach, tot i que el gros del concert estarà centrat en Las cuatro estaciones porteñas, d’Astor Piazzolla, amb la interpretació solista de Moreno.

L'Academy of St Martin in the Fields i el ballet de Niça, a la Temporada

tracking