La proposta del dia

Paisatges urbans de Rafa Contreras

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

Paisatges urbans de Rafa Contreras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA PROPOSTA DEL DIA:

-'PAISATGES URBANS DE RAFA CONTRERAS'

Les parets són les ciutats vistes per Rafa Contreras, que en aquesta sèrie fa el salt –més aviat el retorn– a la pintura: va començar de la mà de Sergi Mas, fins que va descobrir els escultors bascos i a partir d’aleshores es va dedicar a les tres dimensions. El que crida l’atenció de l’artista és experimentar amb els materials, per això als grans llenços monocromàtics materials diversos –de ciment a pols de marbre– se superposen a la pintura acrílica. A banda, la influència del haiku japonès, en la que és una deriva cap al minimalisme més absolut.

Mama Maria Avda. Meritxell, 25. Andorra la Vella.

LLIBRES

-'Club de lectura'

Club de lectura centrat en L’altre costat del mirall, d’Iñaki Rubio. Els protagonistes dels contes de L’altre costat del mirall són personatges aparentment normals amb qui qualsevol de nos­altres pot sentir-se identificat: estudiants, treballadors, pares, mares, fills, pediatres o banquers són els habitants que pul·lulen tant per les pàgines d’aquest llibre com pels carrers de qualsevol ciutat.

Biblioteca de Canillo (18.30 hores)

XERRADES

-'Llenguatge cinematogràfic'

Xerrada Què és el llenguatge cinematogràfic?, a càrrec del jove director Álvaro Rodríguez-Areny. L’acte servirà per conèixer, de la mà del director, el procés creatiu d’un curt cinematogràfic, i a més els assistents podran gaudir de la projecció dels dos curts realitzats per Rodríguez, Wolves i Le Blizzard, seleccionats ambdós en més de 100 festivals internacionals.

Sala de teatre de la Valireta (21 hores) Encamp.

EXPOSICIONS

-'Gaset Flinch'

L’espai escaldenc aplega una selecció del treball de l’alturgellenca. Es presenta sense títol, com un recorregut per les peces en fang refractari, en gres, algun gravat, obres en petit i gran format o de paret. Són peces que han triat juntes l’artista i les galeristes, Laia Maestre i Pilar Cortadella. És un passeig pel material habitual de l’artista, la terra, que fa així un repàs a la seva trajectòria per continuar endavant.

Art al Set

Avinguda Carlemany, 95. Escaldes-Engordany.

Tel.: 868 355. Horaris: de dilluns a divendres, de 10.30 a 13.30 hores; dissabte, de 17 a 20 hores.

-‘Influencers en l’art’

La quarta proposta de l’equipament escaldenc, Influencers en l’art. De Van Goyen al pop art, exhibeix vint-i-set treballs (incloent-hi dues escultures, d’Auguste Rodin i Manuel Hugué) que exploren la manera com algunes obres, alguns artistes, van influenciar coetanis o les generacions que els van seguir. Desfilen novament grans noms de la pintura, de Claude Monet a Antoni Saura, de Ramon Casas a Eliseu Meifrèn, en un recorregut que s’inicia al segle XVII i acaba a l’art urbà i pop del segle XXI.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany. Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.

Fins al setembre del 2020.

-'Memòries de Meritxell'

L’exposició històrica Memòries de la construcció de l’avinguda Meritxell mostra l’evolució que ha viscut Andorra la Vella al llarg de les darreres dècades. Està formada per quatre sales, aixoplugades en contenidors, que conviden a descobrir com era la capital mitjançant imatges, vídeos i entrevistes a veïns i veïnes que van contribuir a aixecar l’avinguda Meritxell.

Aparcament de la Vinyeta.

Andorra la Vella. Fins al 29 de desembre.

tracking