música

El Cambra Romànica es deixa portar per la joventut de Jordi Albelda i Corentin Boissier

El Cambra Romànica es deixa portar per la joventut de Jordi Albelda i Corentin Boissier

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Cambra Romànica es rendeix a la joventut en el concert de dissabte vinent –novament a l’església de Sant Serni, a Canillo, la par­ròquia que acull el cicle–, amb la proposta que suma el violoncel·lista Jordi Albelda Santamargarita, un dels joves valors del país, i la música del compositor francès Corentin Boisier, de 24 anys, que previsiblement estarà al concert. Completa el trio protagonista de la proposta el pianista Nicolas Licciardi.

Corentin Boissier, nascut el 1995, es defineix a si mateix com a postromàntic o neoromàntic. Titular de nombrosos premis (harmonia, contrapunt, fuga i formes, polifonia) i de diplomes (orquestració, arranjaments, anàlisi) obtinguts al Conservatori nacional superior de música de París, compon des de l’edat de sis anys i va ser destacat als nou anys per Thierry Escaich, organista i compositor. D’entre la vintena d’obres que ha compost, en destaca la sonata que sonarà al Cambra Romànica, escrita l’any 2017 en tres moviments.

Pel que fa a la resta del repertori, hi haurà la peça que el noruec Edvard Grieg va dedicar al seu germà (violoncel·lista) i finalment, una peça singular, la Polonesa de Chopin per a violoncel i piano.

tracking