Reportatge

Ballant, de Mozart a Ravel

Sol anar així la vida: o tot o res. El ballarí Borja Fernàndez Vilaplana està en un d’aquests moments dolços en què tot ve de cara i els projectes s’amunteguen: acaba de passar pel Centre Cultural de Terrassa amb el ‘Rèquiem’ de Mozart i torna a l’Auditori, amb Ravel.

Ballant, de Mozart a Ravel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S‘han d’aprofitar els projectes quan arriben, ni que sigui a expenses del desgast físic que sovint suposen –“són vuit o nou hores diàries ballant, quan he tingut uns dies de descans el cos no s’hi habitua”–. Al jove ballarí lauredià la col·laboració amb la companyia de Maria Rovira, Crea Dance, li està deparant un seguit de projectes que reben una resposta de la qual pot trobar-se més que satisfet, assegura. Boníssimes van ser les crítiques rebudes per l’espectacle estrenat el passat dia 19 al Centre Cultural de Terrassa, un Rèquiem de Mozart on va ser assistent de la coreògrafa, a banda de formar part de l’elenc, integrat per una dotzena de ballarins. Un espectacle que, preveu, es programarà al festival Grec de Barcelona de cara a l’estiu vinent.

Pel que fa al que queda d’any, la cita més imminent és la de l’Auditori barceloní, on tornarà, també de la mà de Rovira, per ballar Ma mère l’Oye, de Maurice Ravel. Set funcions en què la companyia de dansa estarà novament acompanyada amb l’orquestra de Lille. Un espectacle que es va muntar en aquest cas sota la direcció artística d’Antonio Ruz, que l’any passat va rebre el Premi Nacional de Dansa. L’espectacle s’havia estrenat al mateix escenari el mes de març passat.

Més projectes per al jove ballarí andorrà, perquè té prevista una gira amb Carmina Burana, també muntada per Crea Dansa, que els portarà per capitals de província espanyoles, de Toledo a Santander i Huelva. Hi hauria previsions que arribi a Andorra? “Ho estem intentant”, explica, parlant amb diferents programadors. Però, admet, és un espectacle complex, de gran format. I en aquest enllaçar un projecte amb l’altre se suma la gira que farà amb un espectacle infantil, Mar única, que s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya al febrer i que després farà gira, amb la companyia de Roberto G. Alonso.

Un no parar en què ha tingut temps de tirar endavant projecte propi, una coreografia que interpretarà en duet al teatre La Valeta, de Malta. “Abans només volia trepitjar escenari però cada cop tinc més ganes de coregrafiar.”

tracking