Gaset Flinch: nou horitzó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va treballant cada dia, va buscant noves coses, algunes que funcionen i que acabarà ensenyant, però de moment Judith Gaset Flinch (la Seu d’Urgell, 1963) està en una fase que explica gràficament: “Entreno cada dia però encara no sé quan correré la marató.” En espera d’obra nova que es decideixi a mostrar, l’escultora protagonitza, no obstant això, una exposició a la galeria Art al Set, mostra que torna a treure-la a la palestra després d’una aturada i absència de les sales de set anys. L’exposició serveix com a tret de sortida de la col·laboració amb la galeria.

L’espai escaldenc aplega una selecció del treball de l’alturgellenca. Es presenta sense títol, com un recorregut per les peces en fang refractari, en gres, algun gravat, obres en petit i gran format o de paret. Són peces que han triat juntes l’artista i les galeristes, Laia Maestre i Pilar Cortadella. “És un passeig pel meu material, la terra.” Però tota la tria l’han fet “d’una manera superna­tural”.

Es tracta de fer una mena de mirada de conjunt i a partir d’aquí tirar endavant. “Tinc moltes ganes d’iniciar aquest nou projecte, de fer coses per aquest espai diferent”, diu l’artista, que fins ara era artista de la Pilar Riberaygua. Però pam a pam, adverteix. “Ja es veurà. El que importa és que les coses siguin efectives. De moment treballo sense cap calendari.”

L’alturgellenca establerta a Andor­ra i convertida en una de les artistes més internacionals, signa també obra pública instal·lada en llocs com el carrer Prat de la Creu. Present en nombroses exposicions individuals i col·lectives, fa uns anys que està allunyada del panorama expositiu, al qual torna.

tracking