Esdeveniments

L'art torna als jardins d'Ordino

Els racons del poble tornen a convertir-se en galeria oberta per a una vintena de creadors

L'art torna als jardins d'OrdinoANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena d’artistes, la meitat andorrans, integren la nòmina dels creadors que se sumen a la tercera edició de l’Ordino Jardins d’Art, iniciativa posada en marxa per convertir els racons del poble en una improvisada galeria a l’aire lliure. No només exhibeixen el seu treball, sinó que la proposta inclou una part competitiva, amb un primer premi de 4.000 euros per al guanyador, que també –i aquesta és una novetat de la present edició– tindrà l’oportunitat de protagonitzar una mostra individual al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, que suma així sinergies amb la proposta ordinenca. Com la galeria Mama Maria, de Toni Cruz, que acollirà les obres un cop acabada l’edició dels Jardins d’Art.

Entre els artistes participants, alguns repeteixen i d’altres debuten, com ara Daniela Martins i Olga Razenkova, o les “escultures molt peculiars” de dos artistes francesos, va explicar la responsable de l’organització, Rosa Mujal.

En paral·lel a l’exhibició i concurs, l’oferta artística al poble creixerà amb altres exposicions. L’espai que en el passat havia estat la cotxeria dels Areny-Plandolit serà l’escenari on es mostrarà la instal·lació que Martín Blanco havia dissenyat i executat en el marc de la selecció d’ocupant del pavelló andorrà a la Biennal de Venècia d’enguany. L’obra, Autoestima 2.0, aborda qüestions com la manera com alguns individus han passat a dependre excessivament de les xarxes socials. Un muntatge pluridisciplinari que suposa un pas endavant en la trajectòria d’un home que va començar com a il·lustrador i que des de fa cert temps explora altres mitjans, amb preferència l’audiovisual.

Altés i González

A banda de la de Blanco, hi ha la proposta d’Ernest Altés, Natura íntima, que està oberta ja des d’avui a la sala La Buna. Josep Maria Ubach, que serà membre del jurat de l’edició, també ha actuat com a comissari d’aquesta exposició. Una proposta que va qualificar com a “atípica” en la producció habitual d’Altés, un autor “conegut per unes escultures més figuratives”. Les peces exposades formen part de la col·lecció privada de l’artista, uns treballs en què explora les possibilitats de ferro, vidre i pedra com a materials i la natura com a concepte, hi va afegir Ubach.

La tercera proposta paral·lela és la del pintor Juan Manuel González, que sota el títol Lo infinito, desplegarà les seves teles a l’edifici L’Estudi, entre el dia 20 vinent i el 20 d’octubre. González va ser el guanyador de l’edició passada d’Ordino Jardins d’Art.

tracking